Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí participa al 5è Congrés de Ciutats Amigues de la Infància Durant el Congrés que organitza UNICEF, els alcaldes i alcaldesses assistents han rubricat oficialment la Declaració de Colònia https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí participa al 5è Congrés de Ciutats Amigues de la Infància

Durant el Congrés que organitza UNICEF, els alcaldes i alcaldesses assistents han rubricat oficialment la Declaració de Colònia

L'alcaldessa signant la Declaració de Colònia (foto: Ajuntament de Rubí).
L'alcaldessa signant la Declaració de Colònia (foto: Ajuntament de Rubí)

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez; el regidor d’infància i educació, Víctor García Correas i la regidora de joventut, Annabel Cuesta Fabre, assisteixen aquests dies en nom de la ciutat de Rubí al 5è Congrés de Ciutats Amigues de la Infància que organitza UNICEF. L’esdeveniment que té lloc a l’auditori del CaixaFòrum de Madrid té com a temàtica central el dret a la participació dels nens i nenes i els i les joves recollit en la Convenció sobre els Drets del Nen. El dret a la participació és un dels quatre principis rectors d’aquest text juntament amb la no discriminació, l'interès superior de l’infant i el dret a la vida, la supervivència i desenvolupament.

Per al tancament del congrés, aquest dimarts els alcaldes i alcaldesses presents han formalitzat la signatura protocol·lària a la Declaració de Colònia d'Alcaldes i Alcaldesses, un text que és la renovació pública del compromís de les autoritats locals amb la Convenció sobre els Drets del Nen, en el marc del seu 30 aniversari.

El dret dels nens i nenes i els i les persones joves a la participació requereix que els municipis disposin d’espais que permetin incorporar activament els nens i nenes en el disseny de les polítiques públiques. I precisament aquesta setmana a Rubí celebrem el 20è aniversari del Consell dels Infants i Joves de la ciutat”, ha explicat l’alcaldessa.

20è aniversari del Consell dels Infants i Adolescents
Aquest dimecres 27 de novembre es constituirà el Consell dels Infants i Adolescents de Rubí de 2019. El Consell és l’òrgan a través del qual els infants i joves de Rubí poden exercir el seu dret a participar, a expressar les seves idees i pensaments, i a proposar i participar en accions concretes per a la millora de la ciutat. El Consell dels Infants està format per un mínim d'un alumne de cada centre educatiu de la ciutat ─públics i privats─ escollit per cada escola. L’acte de constitució d’aquest dimecres tindrà lloc al Teatre Municipal La Sala (17.30 h) i comptarà amb la participació del Mag Lari que conduirà l’esdeveniment. Així, l’òrgan celebrarà també el seu 20è aniversari.

Aquest cap de setmana, el regidor d’Infància i Educació i la regidora de Joventut també han assistit en representació de l’Ajuntament de Rubí a la celebració del 5è aniversari de la constitució del Consell Nacional dels Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC). El CNIAC que depèn de la Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència de la Generalitat de Catalunya també és un espai de trobada i participació dels infants i adolescents. Està format per representants dels diferents consells territorials i actualment dos dels seus membres són de Rubí. Durant aquesta trobada, es va fer entrega del Premi al Reconeixement a la Infància i Adolescència que enguany s’ha atorgat a Open Arms.