Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí participa al 4t Congrés Internacional de Ciutats Amigues de la Infància La trobada, organitzada en el marc del programa Ciutats Amigues de la Infància d’Unicef, ha donat a conèixer bones pràctiques locals pel que fa als drets dels nens i nenes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí participa al 4t Congrés Internacional de Ciutats Amigues de la Infància

La trobada, organitzada en el marc del programa Ciutats Amigues de la Infància d’Unicef, ha donat a conèixer bones pràctiques locals pel que fa als drets dels nens i nenes

La coordinadora de l’Àmbit de Polítiques de Ciutadania i Drets Civils, l’alcaldessa i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones.
La coordinadora de l’Àmbit de Polítiques de Ciutadania i Drets Civils, l’alcaldessa i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones

Rubí ha estat present al 4t Congrés Internacional de Ciutats Amigues de la Infància, que ha tingut lloc aquest dimecres i dijous a Madrid. La cita, organitzada per Unicef, ha reunit més de 350 representants de municipis, entitats i altres institucions, així com nens i nenes, interessats a compartir experiències al voltant del disseny de polítiques públiques amb enfocament d’infància i d’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible.

En el marc d'aquest congrés, Rubí ha pogut establir aliances amb bona part dels 170 municipis espanyols reconeguts per Unicef com a Ciutats Amigues de la Infància i amb organitzacions internacionals vinculades a la defensa dels Drets dels Infants. “La participació de la nostra ciutat en aquest congrés ha estat una oportunitat perfecta per conèixer bones pràctiques locals que tenen en compte la mirada dels infants en el desenvolupament de polítiques públiques. No podem perdre de vista que, com diu Francesco Tonucci, una ciutat apta per als infants és apta per a tothom”, ha declarat l’alcaldessa, Ana María Martínez.

La trobada de Madrid s’ha estructurat en diverses ponències i debats que han abordat la incorporació dels objectius de l’Agenda 2030 a l’àmbit local i el paper de les ciutats com a garants dels drets de la infància. La cita també ha inclòs espais de participació com el taller final de Ciutats Amigues de la Infància, en què Rubí ha pogut compartir la seva recent experiència com a mereixedora d’aquest reconeixement.

El congrés ha reivindicat el paper dels nens i nenes com a actors de les polítiques públiques, tot defensant la necessitat d’anar més enllà de la simple escolta per passar a incorporar les seves propostes de forma efectiva. Sostenibilitat, equitat i participació és l’aposta de futur dels municipis espanyols participants a la trobada, amb la voluntat de vetllar pel compliment de les grans agendes internacionals de desenvolupament. 

Rubí, Ciutat Amiga de la Infància
Rubí va ser reconeguda per Unicef com a Ciutat Amiga de la Infància l'octubre del 2016, entrant a formar part d’aquesta manera en una xarxa de prop de 170 municipis de l’Estat espanyol compromesos amb la promoció i implementació de polítiques locals a favors dels drets dels nens i nenes. Aquest segell, que té vigència per un període de quatre anys, s’atorga després d’un procés de diagnosi i anàlisi de cada candidatura en què es tenen en compte qüestions com el disseny d'una estratègia o pla local d'infància, o l'existència d'un òrgan estable de participació infantil.

Des de l’obtenció d’aquest reconeixement, Rubí segueix treballant per incorporar la visió dels infants a totes les polítiques que es desenvolupen des de l’Ajuntament amb l’objectiu d’esdevenir una veritable Ciutat dels Infants.

Imatges relacionades

Un dels moments del congrés
Un dels moments del congrés
Els infants han dit la seva al congrés
Els infants han dit la seva al congrés