Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí participa al 26è Congrés de l’Associació Internacional per a Instal·lacions Esportives i Recreatives L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i el regidor d’Esports, Juan López Núñez, han assistit a la trobada celebrada a Colònia https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí participa al 26è Congrés de l’Associació Internacional per a Instal·lacions Esportives i Recreatives

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i el regidor d’Esports, Juan López Núñez, han assistit a la trobada celebrada a Colònia

Al Congrés de l’IAKS s’han mostrat diferents productes relacionats amb equipaments esportius i d’oci (foto: Ajuntament de Rubí).
Al Congrés de l’IAKS s’han mostrat diferents productes relacionats amb equipaments esportius i d’oci (foto: Ajuntament de Rubí)

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i el regidor d’Esports, Juan López Núñez, han assistit al 26è Congrés de l’Associació Internacional per a Instal·lacions Esportives i Recreatives (IAKS), que ha tingut lloc a la ciutat alemanya de Colònia. La participació en aquesta trobada ha permès als representants municipals recollir informació i experiències al voltant de l’organització d’activitats ciutadanes.

L’IAKS és l’única entitat sense ànim de lucre que tracta de forma específica el tema de la construcció d’instal·lacions esportives a nivell mundial, per la qual cosa el Comitè Olímpic Internacional (COI) va atorgar-li l’estatus de Recognized Organization. Creada el 1965 a Colònia, els seus objectius són constituir una plataforma per a la planificació, construcció, equipament, modernització, finançament i gestió d’instal·lacions esportives i recreatives, així com la col·laboració en el desenvolupament de normes i directrius europees.

El Congrés de l’IAKS se celebra cada dos anys en el marc de la Fira Monogràfica Internacional d’Espais Lliures, Esports i Piscines (FSB) i compta amb el suport del COI i del Ministeri Federal de l’Interior del Govern d’Alemanya.

En aquesta edició, la trobada ha tractat qüestions de gran interès per a Rubí, com és el desenvolupament d’activitats ciutadanes dins d’una marca global d’estratègies i iniciatives, la construcció d’infraestructures actives en zones urbanes, i l’activació de públic de totes les edats en la pràctica de l’esport. A més, el congrés ha donat a conèixer les novetats mundials de diferents proveïdors, un tema igualment oportú per a la ciutat, davant la necessitat constant de millora i manteniment dels equipaments municipals.

Era obligat que Rubí estigués present en una trobada internacional com aquesta. Poder comptar amb tota aquesta informació i conèixer com s’afronten arreu del món els nostres mateixos reptes és extremadament útil i ens pot ajudar a assolir el nivell de qualitat urbana que busquem”, ha conclòs l’alcaldessa.

L’IAKS compta actualment amb set seccions a Alemanya, el Japó, Llatinoamèrica, el Carib, Polònia, Rússia, Suïssa i Espanya.