Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí participa a la Setmana Europea de les Regions i les Ciutats L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i el regidor de Projecció de la Ciutat, Moisés Rodríguez Cantón, assisteixen a la trobada coorganitzada per la Comissió Europea i el Comitè Europeu de les Regions https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí participa a la Setmana Europea de les Regions i les Ciutats

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i el regidor de Projecció de la Ciutat, Moisés Rodríguez Cantón, assisteixen a la trobada coorganitzada per la Comissió Europea i el Comitè Europeu de les Regions

L’alcaldessa, a la seu de la trobada europea (foto: Ajuntament de Rubí).
L’alcaldessa, a la seu de la trobada europea (foto: Ajuntament de Rubí)

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez Martínez, i el regidor de Projecció de la Ciutat, Moisés Rodríguez Cantón, assisteixen aquests dies a la Setmana Europea de les Regions i les Ciutats, que té lloc a Brussel·les. Es tracta de la cita anual més important d’aquest tipus, on s’intercanvien bones pràctiques, es tracten possibles col·laboracions público-privades i s’aborden qüestions com la innovació regional i el desenvolupament local. La trobada reuneix representants d’administracions regionals i locals, així com experts i professionals de l’àmbit acadèmic.

La programació de la Setmana Europea de les Regions i les Ciutats 2019 inclou al voltant de 300 tallers, debats i activitats de networking. Les sessions s’organitzen al voltant dels següents eixos: El futur de la Unió Europea i el rol de les regions i les ciutats; Una Europa més propera a la ciutadania; Una Europa més verda; Una Europa més smart; Una Europa més connectada; i Una Europa més integrada socialment.

En el marc d’aquesta trobada, l’Ajuntament de Rubí està treballant de forma específica la sostenibilitat energètica a les ciutats; l’experiència comunitària en matèria d’esport femení i els Erasmus esportius; la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància; els agermanaments estratègics; les possibilitats d’inversions empresarials en col·laboració amb països centreamericans i europeus; l’intercanvi d’experiències en polítiques de joventut; i el debat al voltant dels nous espais creatius i els seus usos.

En aquesta edició, la Setmana Europea de les Regions i les Ciutats reuneix més de 9.000 persones assistents i al voltant d’un miler de ponents.