Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí Jove promou la implicació dels instituts en la lluita contra l’assetjament LGTBIfòbic Diversos centres de secundària de la ciutat participen al projecte #Desafiem l’assetjament LGTBIfòbic https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí Jove promou la implicació dels instituts en la lluita contra l’assetjament LGTBIfòbic

Diversos centres de secundària de la ciutat participen al projecte #Desafiem l’assetjament LGTBIfòbic

Una de les imatges promocionals del projecte (foto: Ajuntament de Rubí).
Una de les imatges promocionals del projecte (foto: Ajuntament de Rubí)

Aquest divendres, 17 de maig, es commemora el Dia Internacional contra l’LGTBIfòbia amb l’objectiu de denunciar la discriminació que pateixen les persones homosexuals, bisexuals, transsexuals i intersexuals. Des del 2018, Rubí Jove impulsa de forma pilot als instituts públics de la ciutat el projecte #Desafiem l’assetjament LGTBIfòbic, que busca la implicació dels propis centres educatius en la prevenció d’aquest tipus de bullying i l’acceptació de la diversitat sexual i de gènere.

La iniciativa es va començar a treballar ara fa un any. Els instituts participants van designar les seves persones referents dins el projecte, escollides entre el professorat i l’alumnat de cada centre. Tant els docents com els joves van rebre formació sobre el tema juntament amb altres agents del municipi, com ara el col·lectiu Alan Món, el personal dels centres sanitaris o l’Aula Jove, entre d’altres.

Després d’aquestes formacions prèvies, les persones referents van començar a treballar als seus respectius centres, donant a conèixer el projecte a la resta d’alumnat i dissenyant les primeres accions a desenvolupar. Paral·lelament, es van convocar trobades quinzenals a l’Espai Jove Torre Bassas per compartir la feina feta i coordinar iniciatives conjuntes, com un pacte contra l’assetjament LGTBIfòbic que demana l’adhesió de l’alumnat o una campanya de visibilització del projecte consistent en adhesius i banderes amb lemes ideats pels propis joves.

En aquests moments, la proposta de Rubí Jove compta amb la implicació de tres instituts públics de la ciutat. A l’INS Torrent dels Alous, el treball realitzat s’ha concretat en la inauguració d’un Punt Rainbow on s’atendrà l’alumnat que ho necessiti dos cops per setmana. El logotip d’aquest punt s’ha decidit a través d’un concurs obert a tots els nois i noies del centre. Dins d’aquest projecte, també s’ha impulsat l’emissió de música relacionada amb el moviment LGTBI als canvis de classe i l’organització d’activitats lúdiques i divulgatives sobre el tema durant les jornades de portes obertes del 14 i 15 de juny. A l’INS La Serreta, l’alumnat de Batxillerat artístic s’ha encarregat de dissenyar el logotip que apareix a les banderes i adhesius del projecte. D’altra banda, del 27 al 31 de maig es pintarà un mur del pati de l’institut al voltant de la temàtica “singularitat i diversitat”. En darrer terme, l’INS Duc de Montblanc també té previst elaborar un mural del projecte #Desafiem l’assetjament LGTBIfòbic en una data encara per determinar.