Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí Jove posarà en marxa l'1 de setembre el servei d’assessorament i orientació sobre beques Les professionals de Rubí Jove donaran suport a les persones que vulguin sol·licitar la beca que ofereix el Ministeri d’Educació i Formació Professional del Govern espanyol i/o la beca per a estudis universitaris, iniciativa del Govern de la Generalitat de Catalunya https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí Jove posarà en marxa l'1 de setembre el servei d’assessorament i orientació sobre beques

Les professionals de Rubí Jove donaran suport a les persones que vulguin sol·licitar la beca que ofereix el Ministeri d’Educació i Formació Professional del Govern espanyol i/o la beca per a estudis universitaris, iniciativa del Govern de la Generalitat de Catalunya

Rubí Jove posarà en marxa l'1 de setembre el servei d’assessorament i orientació sobre beques.

L’alumnat interessat a accedir a beques i ajuts per cursar estudis postobligatoris tornarà a comptar aquest any amb l’espai d’orientació i acompanyament de Rubí Jove. El servei es posarà en marxa entre l’1 de setembre i el 15 d’octubre, coincidint amb la fi del termini de presentació de sol·licituds per a les beques universitàries. L’objectiu de l’assessorament és facilitar a l’alumnat la continuïtat dels seus estudis més enllà de l’etapa obligatòria.

Per beneficiar-se’n, cal demanar cita a través del web de Rubí Jove o trucant al 93 699 16 63.

Les professionals de Rubí Jove donaran suport a les persones joves que vulguin sol·licitar la beca que ofereix Ministeri d’Educació i Formació Professional del Govern espanyol i/o la beca per a estudis universitaris, iniciativa del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Per tramitar la sol·licitud, cal portar:

  • DNI o NIE de totes les persones membres de la unitat familiar de més de 14 anys que convisquin al mateix domicili el 31 de desembre de 2020. Cal consultar-ne el número de document, la data de caducitat i la data de naixement.
  • Número de compte corrent (l’estudiant haurà de ser-ne titular o cotitular). És aquí on es rebrà la beca.
  • Carnet de família nombrosa, si es té.
  • Resolució de reconeixement de discapacitat de l’estudiant i/o dels seus germans o germanes.
  • Si l’estudiant ha tingut germans o germanes universitaris residint fora del domicili: DNI i universitat.
  • Si l’estudiant resideix fora del domicili durant el curs o si té una unitat familiar independent: contracte lloguer i residència. En el cas de propietat, número de cadastre. Cal saber si l’estudiant i/o els familiars han fet la declaració de la renda del 2020.
  • Cal declarar si algun membre de la unitat familiar ha percebut ingressos a l’estranger, si algun membre és autònom o es té una participació de més del 50 % en alguna activitat econòmica.
  • Cal declarar si algun membre ha tingut ingressos en una altra comunitat autònoma (País Basc o Navarra) o a l’estranger, i quins han estat.
  • Si ha estat víctima de violència de gènere, cal data de la sentència.

L’any passat, l’espai d’orientació i acompanyament de Rubí Jove va assessorar 40 persones.