Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí Jove posa en marxa un servei d’acompanyament emocional El 'JoxMi' neix per ajudar les persones joves a gestionar les seves emocions i conflictes i detectar aquells casos que requereixin atenció sanitària https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí Jove posa en marxa un servei d’acompanyament emocional

El 'JoxMi' neix per ajudar les persones joves a gestionar les seves emocions i conflictes i detectar aquells casos que requereixin atenció sanitària

El nou servei deriva del Punt d’Informació juvenil de l’Espai Jove Torre Bassas (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
El nou servei deriva del Punt d’Informació juvenil de l’Espai Jove Torre Bassas (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L'Ajuntament de Rubí, a través del servei de Joventut, posa en marxa el JoxMi, un servei d'escolta i acompanyament emocional per a persones joves que es deriva del Punt d'Informació juvenil de l'Espai Jove Torre Bassas.

El nou servei té l'objectiu d'ajudar les persones joves a gestionar les seves emocions, donar eines i recursos per a resoldre petits conflictes o situacions puntuals i derivar als i les joves a la xarxa local de serveis sanitaris, socioeducatius o comunitaris que puguin ajudar a millorar el seu estat anímic i emocional. Les dues psicòlogues que atendran el servei també podran detectar aquells casos requereixin tractament per part dels serveis sanitaris especialitzats. "És un espai segur on s'escoltarà les persones joves. En cap cas és un servei que pugui substituir un servei mèdic: no s'hi faran diagnòstics ni teràpies. Però sí que hem detectat que les persones joves necessiten un espai on expressar-se i rebre orientació", argumenta la regidora de joventut, Annabel Cuesta Fabre.

Rubí Jove preveu que el JOxMi atendrà temes com els problemes familiars, violències, estats anímics, consums... en sessions de 30 minuts. Les persones joves que hi estiguin interessades hauran de demanar cita prèvia enviant un missatge de WhatsApp al 630 766 379, a través de la web rubijove.cat/infojove o enviant un correu electrònic a rubijove@rubijove.cat.

Inicialment es preveu oferir atenció quinzenal, però l'horari s'anirà adaptant a la demanda. Les primeres sessions es programaran els dijous 26 de novembre i 10 i 24 de desembre dins de la franja horària de 17 a 19 h. El calendari a partir de gener es podrà consultar al web rubijove.cat/infojove.