Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí Jove oferirà assessorament i orientació sobre beques per cursar estudis postobligatoris Per beneficiar-se d'aquest servei, que es posarà en marxa al setembre, cal demanar cita prèvia per correu electrònic o través del WhatsApp de Rubí Jove https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí Jove oferirà assessorament i orientació sobre beques per cursar estudis postobligatoris

Per beneficiar-se d'aquest servei, que es posarà en marxa al setembre, cal demanar cita prèvia per correu electrònic o través del WhatsApp de Rubí Jove

Rubí Jove oferirà assessorament i orientació sobre beques per cursar estudis postobligatoris.

L'alumnat interessat a accedir a beques i ajuts per cursar estudis postobligatoris tornarà a comptar aquest any amb l'espai d'orientació i acompanyament de Rubí Jove. Per beneficiar-se d'aquest servei, que es posarà en marxa al setembre, cal demanar cita prèvia enviant un correu electrònic a bequesestudiants@ajrubi.cat o per WhatsApp al 630 766 379.

El servei d'acompanyament s'ofereix a l'Espai Jove Torre Bassas a partir del 2 de setembre i finalitzarà a mitjans del mes d'octubre, coincidint amb la fi del termini de presentació de sol·licituds per a les beques universitàries. L'objectiu de l'assessorament és facilitar a l'alumnat la continuïtat dels seus estudis més enllà de l'etapa obligatòria.

Les professionals de Rubí Jove donaran suport a les persones joves que vulguin sol·licitar la beca que ofereix Ministeri d'Educació i Formació Professional del Govern espanyol i/o la beca per a estudis universitaris, iniciativa del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Per tramitar la sol·licitud, cal portar:

• DNI o NIE de totes les persones membres de la unitat familiar de més de 14 anys que convisquin al mateix domicili el 31 de desembre de 2019. Cal consultar-ne el número de document, la data de caducitat i la data de naixement.
• Número de compte corrent (l'estudiant haurà de ser-ne titular o cotitular). És aquí on es rebrà la beca.
• Carnet de família nombrosa, si es té.
• Resolució de reconeixement de discapacitat de l'estudiant i/o dels seus germans o germanes.
• Si l'estudiant ha tingut germans o germanes universitaris residint fora del domicili: DNI i universitat.
• Si l'estudiant resideix fora del domicili durant el curs o si té una unitat familiar independent: contracte lloguer i residència. En el cas de propietat, número de cadastre. Cal saber si l'estudiant i/o els familiars han fet la declaració de la Renta del 2019.
• Cal declarar si algun membre de la unitat familiar ha percebut ingressos a l'estranger, si algun membre és autònom o es té una participació de més del 50 % en alguna activitat econòmica.
• Cal declarar si algun membre ha tingut ingressos en una altra comunitat autònoma (País Basc o Navarra) o a l'estranger, i quins han estat.
• Si ha estat víctima de violència de gènere, data de la sentència.

Aquest és el cinquè any que Rubí Jove ofereix un espai d'orientació i acompanyament sobre beques i ajuts per cursar estudis postobligatoris. L'any passat s'hi van assessorar 68 persones i la majoria va fer una valoració excel·lent del servei.

Inscripcions obertes per l'Estiu Jove
Els i les joves de Rubí també es poden inscriure a les activitats de l'Estiu Jove programes durant el mes de setembre com el Torneig iSports en línia. La competició inclou un torneig del joc multiplataforma FIFA20 (12 de setembre) i un altre de Valorant (26 de setembre).
El 14 de setembre hi ha prevista una nova sortida en bicicleta per conèixer els espais naturals de Rubí.
Pel que fa als tallers, hi ha places a les propostes de Calistènia, Kpop, Skate, URban Sketching i Guitarra.
El Rubí Skate Open d'enguany que estava programat pel 19 de setembre s'ha posposat, d'acord amb l'entitat coorganitzadora, a la primavera de 2021 per tal de garantir totes les mesures de seguretat que exigeix la Covid-19.