Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí Jove fomenta el bon ús de les TIC amb un nou curs adreçat a pares i mares Les inscripcions per al programa familiar Moneo Pantalles, impulsat per la Diputació de Barcelona, es poden formalitzar abans del 6 de novembre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí Jove fomenta el bon ús de les TIC amb un nou curs adreçat a pares i mares

Les inscripcions per al programa familiar Moneo Pantalles, impulsat per la Diputació de Barcelona, es poden formalitzar abans del 6 de novembre

La formació incideix en un ús responsable de les TIC .
La formació incideix en un ús responsable de les TIC

Rubí Jove oferirà durant el mes de novembre un curs pilot adreçat a pares i mares amb fills i filles d’edats compreses entre els 9 i els 13 anys. La formació s’emmarca en el programa Moneo Pantalles, impulsat per la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de promoure els bons usos de les TIC ─tecnologies de la informació i la comunicació─ i prevenir-ne possibles addiccions.

Aquesta iniciativa parteix de la idea que alguns dels principals factors de risc i de protecció en relació a l’ús abusiu de les pantalles i altres conductes problemàtiques en la infància i adolescència es troben en l’entorn familiar. Per aquest motiu, proposa millorar les habilitats educatives de les famílies mitjançant un entrenament que combina aportacions teòriques, discussions en grup i anàlisi de situacions, entre d’altres. La formació es divideix en tres sessions que tindran lloc els dies 14, 21 i 28 de novembre, de 18 a 20 h, a l’edifici Rubí Forma i que estaran dedicades a les següents temàtiques: comunicació familiar, normes i límits, i posició familiar sobre les TIC.

Les persones interessades a assistir a aquesta formació gratuïta s’hi poden inscriure abans del 6 de novembre enviant un correu a l’adreça .

Nova formació per a pares i mares
Amb la programació d’aquest curs de Moneo Pantalles, Rubí Jove enceta una nova línia de formació per a pares i mares d’infants i adolescents que continuarà properament amb altres accions vinculades als serveis d’assessoria de l’Espai Jove Torre Bassas. És el cas d’un curs sobre com parlar de sexe amb els fills i filles, i d’un altre sobre qüestions relacionades amb la diversitat sexual i de gènere (LGTBI).

Per a la regidora de Joventut, Marta García, “és important involucrar les famílies en tots aquells temes que preocupen els joves i que els professionals de l’Espai Jove Torre Bassas viuen a diari a través d’aquests espais de confiança que són les assessories. Accions formatives com aquestes ens poden ajudar molt en aquest objectiu”.