Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí Jove estrena la programació de primavera Durant el mes d’abril, la proposta activitats gira al voltant de Sant Jordi i el Dia de la Terra https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí Jove estrena la programació de primavera

Durant el mes d’abril, la proposta activitats gira al voltant de Sant Jordi i el Dia de la Terra

Rubí Jove estrena la programació de primavera.

L’Espai Jove Torre Bassas posa en marxa les propostes d’oci i assessorament de la programació de primavera dirigides a les persones joves de Rubí d’entre 12 i 29 anys.

Durant el mes d’abril, la proposta activitats gira al voltant de Sant Jordi i el Dia de la Terra organitzades per l’entita Fridays for Future. Divendres 23 d’abril han preparat un intercanvi de llibres de segona mà a l’entrada de la Torre Bassas (17h). Dimarts 27, proposen un taller d’elaboració de paper reciclat (17 h) i dimecres 28 un taller tèxtil (17 h). Finalment, dijous 29 (18 h) es projectarà el documental Mission Blue en el marc d’un cinefòrum.

Les propostes del mes de maig tenen a veure amb l’orgull friki i la salut. Així, el 4 de maig hi ha una tarda temàtica (18 h) de trivial friqui i jocs de taula i dimarts 25 de maig es commemorarà el Dia de l’Orgull Friqui amb una sessió de karaoke. Les activitats relacionades amb la salut tractaran la salut física amb una gimcana esportiva, la salut alimentària amb taller de cuina saludable en línia a través d’Instagram, la salut sexual amb un taller sexoafectiu i la salut mental sobre la gestió de l’ansietat.

Pel mes de juny, els i les joves poden sumar-se a una sortida en bici per l’entorn de Rubí (3 de juny) i celebrar el dia de les xarxes socials amb el documental El dilema de les xarxes socials (31 de maig). Durant aquest més d’abril, el servei de Joventut ha implicat els i les joves en la creació d’una zona chill-out i un hort al pati interior de l’edifici del carrer Sabadell que es preveu inaugurar el 4 de juny.

A més, aquesta primavera Rubí Jove anima a les persones joves a expressar-se a l’espai públic a través dels punts Expressa’t que es presentaran en breu en roda de premsa.

Assessories

El servei de Joventut manté les assessories especialitzades també durant la primavera. Les sessions es poden dur a terme telefònicament, per correu electrònic, en línia o presencialment i tracten temes laborals, formatius, sexuals i de parella i d’acompanyament emocional:

  • Assessoria laboral jove: Resolució de dubtes jurídics i laborals en la recerca de feina; nòmines, convenis, contractes, drets sindicals...
  • Assessorament i orientació formativa: Espai de consulta sobre opcions d’estudis, proves d’accés, processos de preinscripció, matrícula i homologacions. Orientació per a l’inici o l’ampliació de la formació, així com informació diversa sobre el món acadèmic i professional (els dimarts i dijous del mes d’abril, els dimarts i els dimecres del mes maig i els dimecres del mes de juny).
  • Consultori sexual i de parella: Espai d’acompanyament i escolta, sempre confidencial, per a una millor vivència de la sexualitat; plaer i pràctiques, canvis corporals, primeres vegades, les nostres emocions, violències i relacions sentimentals (13 i 27 d’abril, 11 i 25 de maig i 8 de juny)
  • JOxMI, escolta i acompanyament emocional: Servei d'escolta i acompanyament emocional que vol ajudar a gestionar les emocions i donar eines i recursos per resoldre petits conflictes personals (1, 15 i 29 d’abril; 13 i 27 de maig i 10 de juny)

La reserva d’hora per a les assessories es pot fer a través de rubijove@rubijove.cat, enviant un missatge de WhatsApp o trucant al mòbil de Rubí Jove (630 766 379).

El servei de Joventut continua el projecte d’intervenció socioeducativa Rubi jove als barris. A través d’aquesta eina, dues professionals es desplacen als espais de trobada de les persones joves dels diferents barris de la ciutat, acompanyen les i les joves en els seus itineraris personals i treballen amb la xarxa pròpia de la ciutat i de cada barri en concret. D’aquesta manera, recullen les necessitats dels i les joves per o bé atendre-les directament o bé derivar-los als serveis municipals corresponents. Rubi jove als barris també preveu la creació de programes i Projectes alternatius per generar espais d’oci positiu. Rubí Jove als barris visita els dilluns els barris de Ca n’Oriol i el Centre; els dimarts, El Pinar; els dijous, el Vint-i-cinc de Setembre i els divendres, Les Torres.

Com fins ara, la programació jove està subjecta a l’evolució de la Covid-19. El Servei de Joventut manté les mesures de prevenció oportunes per preservar la seguretat tant de les persones joves que hi participin com de les professionals que les duguin a terme. Dins d’aquestes mesures hi ha l’obligatorietat de fer reserva prèvia de plaça per sumar-se a qualsevol de les propostes. Totes les persones que assisteixin a les activitats que proposa l’Espai Jove Torre Bassas per aquest hivern han d’aportar una declaració autoresponsable signada. En el cas de menors d’edat, l’haurà de signar el pare, la mare o el tutor o tutora.

Totes les activitats són gratuïtes. Podeu consultar el calendari complet al web de Rubí Jove.