Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí Jove centra la programació de primavera en la salut i l’orientació laboral i formativa Per acompanyar els i les joves en el procés de decidir el seu futur acadèmic, l’Espai Jove torna a oferir el servei d’acompanyament a la sol·licitud de beques d’estudis post obligatoris del 30 de març al 16 de maig amb cita prèvia https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí Jove centra la programació de primavera en la salut i l’orientació laboral i formativa

Per acompanyar els i les joves en el procés de decidir el seu futur acadèmic, l’Espai Jove torna a oferir el servei d’acompanyament a la sol·licitud de beques d’estudis post obligatoris del 30 de març al 16 de maig amb cita prèvia

Rubí Jove centra la programació de primavera en la salut i l’orientació laboral i formativa.

L’Espai Jove Torre Bassas posa en marxa a l’abril les propostes d’oci i assessorament de la programació de primavera dirigides als i les joves de Rubí d’entre 12 i 29 anys. Les propostes fins al mes de juny posen l’accent en la salut juvenil, física i emocional, i en l’orientació laboral i formativa.

Per treballar la salut de les persones joves, s’ofereixen tallers de gestió de les emocions, sexualitat i drogues i consums responsables.  Xarxes socials i la relació amb el nostre cos convida a la reflexió sobre la percepció del propi cos (19 d’abril); Consumeixo normal interpel·la els i les joves sobre el consum normalitzat de substàncies com el tabac o l’alcohol (24 de maig) i Jocs de taula i emocions farà servir el joc per acompanyar als i les joves en el procés d’identificar i connectar amb les emocions. Al voltant de la sexualitat, la programació preveu dos tallers Converses amb Irene (18 d’abril, 16 de maig i 13 de juny) i Hola, genitals, encantat/da de conèixer-los (16 de juny). Per reflexionar al voltant del consum de drogues, la Biblioteca Mestre Martí Tauler acollirà l’exposició Controles? del 10 de maig al 7 de juny, que s'acompanyarà el 2 de juny amb la proposta Party Drugs.

Per acompanyar els i les joves en el procés de decidir el seu futur acadèmic, l’Espai Jove torna a oferir el servei d’acompanyament a la sol·licitud de beques d’estudis post obligatoris del 30 de març al 16 de maig amb cita prèvia i obrirà l’equipament del carrer Sabadell com a aules d’estudi del 22 de maig al 13 de juny de dilluns a divendres, de 10 a 14 h; pensant especialment en l'alumnat que haurà de preparar les proves d'accés a la universitat. L’11 d’abril s’ofereix també una xerrada sobre itineraris amb el títol Last Minute!.  

Durant la primavera també repeteixen tallers habituals que continuen tenint molta demanda entres les persones joves: costura, dibuix, boxa, teatre, reforç i K-Pop. Es mantenen de la tardor els tallers de producció musical i cuina, que han tingut molt bona acollida i s’amplien a petició de les usuàries de l’Espai Jove els tallers d’escriptura, ball i futbol femení i per a persones no binàries.

L’Espai Jove Torre Bassas també és la seu de grups de trobada oberts a la participació juvenil. És el cas del grup otaku Rubí Manji (dimarts  de 17 a 19 h), el col·lectiu ecologista Fridays for Future (divendres de 16 a 17 h); Urbe, que proposta trobades de rapers per practicar la improvisació (divendres de 16 a 19 h) i Kaipé, un espai de participació del col·lectiu LGTBI. A més, el grup de recent creació Escriptores de la Torre també es trobarà a Torre Bassas per compartir textos narratius, poètics i de Wattpad, dijous quinzenals de 17.30 a 18.30 h.

El servei de Joventut manté també les assessories especialitzades:

  • Assessoria laboral jove: Resolució de dubtes jurídics i laborals en la recerca de feina; nòmines, convenis, contractes, drets sindicals...
  • Assessorament i orientació formativa: Espai de consulta sobre opcions d’estudis, proves d’accés, processos de preinscripció, matrícula i homologacions.
  • Sex-oh-lògic: Espai confidencial per parlar amb una sexòloga i demanar informació sobre sexualitat: plaer i pràctiques, canvis corporals, primeres vegades, les nostres emocions, violències i relacions sentimentals.
  • JOxMI, escolta i acompanyament emocional: Servei d'escolta i acompanyament emocional
  • Punt Jove LGTBI: Sensibilitació i informació. Prevenció de la LGTBIfòbia.

Objectius de Desenvolupament sostenible