Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí Jove anima la joventut a expressar-se El consistori ha habilitat punts d’expressió cultural i artística al carrer per a les persones joves https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí Jove anima la joventut a expressar-se

El consistori ha habilitat punts d’expressió cultural i artística al carrer per a les persones joves

Exhibició de parkour a Les Torres (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Exhibició de parkour a Les Torres (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Rubí Jove Expressa! és un projecte educatiu a l’espai públic que vol potenciar la participació dels i les joves en l’àmbit comunitari, fer-los més visibles i donar-los veu. La ciutat s’ha dotat de 9 punts a carrers i places per permetre i promoure que els rubinencs i les rubinenques més joves s’expressin públicament integrant el carrer com a una infraestructura cultural més oberta a tothom. Els punts Expressa funcionaran de manera espontània, donant espai a la improvisació guiada per les agents educatives, i també a través de propostes que es vagin recollint per mostrar les diverses formes d’expressió de la joventut. “En aquest context de participació, les persones joves tenen l’oportunitat de crear i enfortir vincles amb els seus veïns i veïnes, amb altres generacions i amb cultures diferents, .... a través de l’art, l’esport i la cultura”, explica l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

El projecte també vol generar referents positius per als i les joves i garantir espais educatius d’oci alternatiu segurs que donin resposta a les necessitats de moviment, expressió i interrelació de les persones joves i permetin el seu desenvolupament psicològic, emocional i físic.

La regidora de Joventut, Annabel Cuesta Fabre, recorda que l’edifici de la Torre Bassas continua sent el referent municipal dels i les joves, però afirma que el servei de Joventut ha de ser on hi ha joves: als carrers, als centres educatius i a les xarxes socials. “Creiem que a través dels punts d’expressió, i a partir de la curiositat, ens aproparem a joves amb qui seria difícil accedir d’una altra manera per això hem situat  els punts Expressa’t en espais amb alt moviment juvenil”, conclou.

Els punts Expressa que s’han senyalitzat a terra amb un distintiu són a: la plaça Neus Català i Pallejà i la plaça de la Nova Estació al barri de Les Torres; la plaça de Ca n’Oriol, a l’entrada al Parc de Ca n’Oriol i al carrer Mallorca al barri de Ca n’Oriol; a la plaça Salvador Allende al centre; al barri del 25 de setembre, a la plaça del 25 de setembre i al Parc de la Pau i la Natura i al barri del Pinar, al costat del Centre Cívic La Cruïlla. Els i les joves s’hi podran expressar entre les 17:30 - 19:30 h, de dilluns a dijous.

Rubí Jove Expressa recull la feina feta fins ara a través de Rubí Jove als barris. Així, l’exhibició de parkour que ha tingut lloc aquest dimarts a la plaça de la Constitució és una de les primeres activitats emmarcades dins de la proposta.