Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí ja és Ciutat Amiga de la Infància El Comitè Espanyol d’UNICEF ha decidit atorgar aquest reconeixement a la nostra ciutat pel seu compromís en la promoció i implementació de polítiques municipals a favor dels drets dels infants https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí ja és Ciutat Amiga de la Infància

El Comitè Espanyol d’UNICEF ha decidit atorgar aquest reconeixement a la nostra ciutat pel seu compromís en la promoció i implementació de polítiques municipals a favor dels drets dels infants

La commemoració del Dia dels Drets dels Infants és un dels aspectes que ha tingut en compte UNICEF a l’hora d’atorgar el segell (foto: Localpres).
La commemoració del Dia dels Drets dels Infants és un dels aspectes que ha tingut en compte UNICEF a l’hora d’atorgar el segell (foto: Localpres)

El Comitè Espanyol d’UNICEF ha atorgat a Rubí el segell que la reconeix com a Ciutat Amiga de la Infància (CAI). D’aquesta manera, la ciutat passa a formar part d’una xarxa de 170 municipis compromesos en la promoció i implementació de polítiques municipals a favor dels drets dels nens i nenes de tot l’estat.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha expressat la satisfacció de l’Ajuntament per la concessió del segell, ja que evidencia el bon treball realitzat en l’àmbit de l’atenció a la infància. “Des de l’inici del mandat, ens vam marcar com un dels principals objectius de govern l’atenció integral a la infància. El segell d’UNICEF no fa altra cosa que recordar-nos aquesta prioritat i animar-nos a seguir dissenyant polítiques que tinguin en compte els infants i adolescents. No ens relaxarem, seguirem treballant intensament per seguir sent mereixedors d’aquest reconeixement”, ha assegurat l’alcaldessa.

Els segells Ciutats Amigues de la Infància es concedeixen cada dos anys després d’un procés d’avaluació als municipis i institucions que es presenten a la convocatòria d’aquest programa. L’atorgament del reconeixement es fa en funció de cinc criteris: l'aplicació i la difusió de la Convenció dels Drets de la Infància a través d'accions divulgatives, de formació i de sensibilització, o del disseny i execució d'accions a favor de la infància i l'adolescència que facin referència als drets recollits a la Convenció; la realització d'una política sectorial i transversal dirigida a la infància i l'adolescència, integral i contínua; la participació dels infants i adolescents a través d'òrgans permanents de representació i processos participatius per redactar plans locals que els afectin; la realització d'aliances locals a favor de la infància i l'adolescència a través d'acords plenaris, entre administracions i amb la societat civil; i la col·laboració entre el govern local i la UNICEF mitjançant una comunicació directa.

Durant el procés d’avaluació de la seva candidatura, Rubí ha fet valer tota la feina feta en aquest àmbit a la ciutat: la commemoració del Dia dels Drets dels Infants; l’elaboració d’un Pla local d'atenció a la infància i adolescència que estructura totes les polítiques i accions adreçades a aquesta part de la població i que garanteix el compliment dels criteris marcats per la UNICEF ─que siguin polítiques sectorials, integrals, transversals i contínues─; els 15 anys d’història del Consell dels Infants; l’existència d’un Pla Local de Joventut i la gestació d’un Consell de la Joventut; la integració a la Xarxa de Projectes de Participació Infantil, i la representació al Consell Nacional d'Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC).

Lliurament el 15 de novembre
L’Ajuntament de Rubí, juntament amb altres 54 consistoris, recollirà el segell de Ciutat Amiga de la Infància en el marc d’un acte que tindrà lloc el 15 de novembre a Santander, Ciutat Amiga de la Infància des del 2014. A més dels municipis que han rebut el reconeixement per primer cop, hi ha 25 més que han obtingut la renovació del segell. D’altra banda, la Secretaria Permanent del Programa CAI ha atorgat 44 distincions del 8è Certamen de Bones Pràctiques, un concurs en el qual es reconeixen projectes o actuacions exemplars a favor de la infància i l’adolescència portades a termes per governs locals i altres entitats públiques i privades.

El segell Ciutat Amiga de la Infància té una vigència inicial de quatre anys, abastant així el període 2016-2020.