Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí ja compta amb la figura de l’Agent Nocturn La nova figura recorrerà els carrers de la ciutat a la nit amb la missió de comunicar incidències a l’espai públic https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí ja compta amb la figura de l’Agent Nocturn

La nova figura recorrerà els carrers de la ciutat a la nit amb la missió de comunicar incidències a l’espai públic

La presentació s'ha fet aquest dilluns (Foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
La presentació s'ha fet aquest dilluns (Foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

L’Ajuntament ha incorporat la figura del sereno al ventall de serveis que ofereix. Es tracta d’un equip d’Agents Nocturns que s’encarregaran de comunicar les incidències i desperfectes que localitzin a la via pública i, en cas de ser necessari, derivar consultes o requeriments ciutadans cap al servei corresponent.

La seva acció i presència al territori es coordinarà amb la Policia Local i el servei de Civisme de manera que la seva zona d’influència sigui eficaç i complementi la tasca dels serveis de seguretat.

Aquest dilluns, l’equip d’Agents Nocturns ha rebut la benvinguda de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, qui els ha encoratjat a treballar amb il·lusió i compromís. Martínez també ha posat en valor aquesta nova figura municipals: “El vostre paper és important per a la ciutat ja que contribueix a millorar la proximitat amb la població i la percepció de seguretat”.

Aquestes persones ja han començat la seva formació que gira al voltant de qüestions relacionades amb la ciutat, l’organització de l’Ajuntament i el seu funcionament. També rebran sessions per treballar conceptes relatius al civisme, convivència i bon veïnatge on es familiaritzaran amb les ordenances que regulen aquestes qüestions.

En aquestes trobades es treballaran les diferents funcions que durà a terme aquest equip. Entre les seves responsabilitats hi figura recórrer la ciutat amb la intenció de detectar incidències a l’espai públic i al mobiliari urbà així com la comunicació d’incidències.

Les persones contractades lluiran un uniforme que els identifiqui com a Agents Nocturns i aniran equipats amb un sistema de comunicació cada parella. L’uniforme està pensat per a la feina de nit i anirà equipat amb roba tèrmica i elements adequats per a temperatures nocturnes.

Per ara, aquesta prova pilot, que s’allargarà sis mesos, s’inicia amb un equip de cinc persones amb la intenció que aquest nombre vagi creixent en un futur.

Objectius de Desenvolupament sostenible