Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí invertirà més d’1 milió d’euros per renovar el clavegueram dels carrers Bach i Beethoven L’objectiu del projecte és incrementar l’eficiència i resiliència de les xarxes del cicle de l’aigua https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí invertirà més d’1 milió d’euros per renovar el clavegueram dels carrers Bach i Beethoven

L’objectiu del projecte és incrementar l’eficiència i resiliència de les xarxes del cicle de l’aigua

Amb la renovació, el diàmetre de la canonada del clavegueram passarà a tenir entre 400 i 1.000 mm de diàmetre (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Amb la renovació, el diàmetre de la canonada del clavegueram passarà a tenir entre 400 i 1.000 mm de diàmetre (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí i Agbar inicien el projecte de renovació del clavegueram dels carrers Bach i Beethoven. Es tracta d’una xarxa de 820 metres de canonada que recull les aigües pluvials procedents d’embornals i les aigües procedents d’escomeses de les naus industrials i d’oficines.

Actualment, el diàmetre de la canonada del clavegueram té una mida variable d’entre 300 i 600 mm i amb aquesta renovació passarà a tenir entre 400 i 1.000 mm de diàmetre, un fet que augmentarà la capacitat hidràulica de la xarxa i potenciarà la seva eficiència. Per aquest projecte de millora, que contempla una inversió de més d’1 milió d’euros, s’utilitzaran materials reciclats per evitar la generació de nous residus.

El termini d’execució d’aquestes accions de renovació per part d’Agbar arrencarà el 8 d’abril i finalitzarà aproximadament en 35 setmanes. Amb projectes com aquest, l’Ajuntament de Rubí i Agbar avancen en l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, especialment, amb relació a l’aigua i el sanejament (núm. 6). D’altra banda, al febrer també es van iniciar les obres d’asfaltatge al c. Londres ─al Polígon d’Activitat Econòmica (PAE) de Cova Solera─. Els asfaltats corresponents al c. Bach ─al PAE de Can Jardí─ es realitzaran un cop finalitzin les obres de renovació del clavegueram.

En paraules de l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez Martínez, “la millora de la xarxa de clavegueram és un esforç continuat per a l’actual equip de govern. Per aquesta raó ja havíem previst aquesta inversió en el pla anual d’inversions aprovat per l’Ajuntament, i suposarà una millora de l’estat estructural dels col·lectors, així com la seva capacitat de recollida d’aigües pluvials. A banda de millorar el clavegueram, donem un pas endavant en l’actualització i excel·lència dels nostres PAE”.

Per la seva banda, el regidor de Sostenibilitat i Medi, Andrés Medrano Muñoz, ha comentat que "aquesta és una actuació de gran envergadura que dota a la xarxa de clavegueram de capacitat per assumir increments de cabal relacionats amb noves activitats industrials però, especialment, pel que fa a la capacitat de la xarxa per suportar aportacions sobtades per fortes pluges, fent Rubí més resilient davant els reptes del canvi climàtic".

El gerent territorial d’Agbar, Josep Maria Montserrat, destaca el compromís d’Agbar per incrementar la resiliència de les xarxes del cicle de l’aigua, ja sigui d’aigua potable, com la de sanejament i la de pluvials. En aquest sentit afirma: “Treballem conjuntament amb l’Ajuntament per fer més eficient el servei i adaptar les instal·lacions a aquest context d’emergència climàtica, que es fa evident en la situació de sequera que estem vivint. La col·laboració publicoprivada és imprescindible per assolir aquest propòsit al servei de la ciutadania”.

Objectius de Desenvolupament sostenible