Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí inicia el compte enrere per al Carnaval Properament s’obrirà el termini per inscriure’s al Concurs de comparses, que es resoldrà el 22 de febrer en el marc de la gran rua de Carnaval https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí inicia el compte enrere per al Carnaval

Properament s’obrirà el termini per inscriure’s al Concurs de comparses, que es resoldrà el 22 de febrer en el marc de la gran rua de Carnaval

La rua de dissabte marca el moment més participatiu del Carnaval (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
La rua de dissabte marca el moment més participatiu del Carnaval (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

Rubí celebrarà el Carnaval del 20 al 26 de febrer amb una completa programació d’activitats que compta amb la implicació de diversos serveis municipals i del teixit associatiu de la ciutat.

Com cada any, la festa tindrà com a moment culminant la gran rua del dissabte 22 de febrer, en el marc de la qual es resoldrà el Concurs de comparses de Carnaval. La ciutadania interessada a participar al certamen, i també la que vulgui desfilar sense competir, haurà formalitzar la seva inscripció properament ─un cop es faci pública la convocatòria─ i fins al 17 de febrer a les Oficines d’Atenció a la Ciutadania (OAC).

El certamen està obert a qualsevol col·lectiu format per un mínim de cinc persones. El jurat, integrat per diverses persones vinculades al món de la cultura, puntuarà les comparses segons els següents criteris: el conjunt del col·lectiu, la creativitat del vestuari, l’ambientació musical i el suport d’elements com vehicles i carrosses. Per facilitar la valoració, els grups participants hauran d’anar identificats amb un rètol i, com que el jurat es passejarà d’incògnit, hauran de fer coreografies o figures en moviment durant tot el recorregut.

La rua s’iniciarà a la plaça del Doctor Pearson i continuarà per l’avinguda de Barcelona, el passeig de Francesc Macià, el carrer de Montserrat i la plaça del Doctor Guardiet, punt final del recorregut.

El diumenge 23 de febrer tindrà lloc la rua matinal, especialment pensada per a la infància. El recorregut s’iniciarà a la plaça de Pere Aguilera i seguirà per Maximí Fornés, Montserrat, passeig de Francesc Macià, avinguda de Barcelona, General Prim, Cal Príncep i rambla del Ferrocarril, on es faran diverses activitats de caràcter familiar.

33è Concurs de màscares
L’Associació d’Alumnes i Exalumnes de l’Escola edRa +e també se suma al Carnaval amb l’organització de la 33a edició del Concurs de màscares. El certamen contempla tres categories d’edat: categoria A (de 4 a 9 anys), categoria B (de 10 a 15 anys) i categoria C (de 16 anys en endavant). Cada participant podrà presentar-hi una obra original i inèdita, del 10 al 14 de febrer, a la consergeria del Complex Cultural l’Escardívol (c. Joaquim Blume, s/n). Les bases del concurs es poden consultar a www.artedra.net.

Els detalls de totes les activitats incloses a la programació del Carnaval 2020 es donaran a conèixer properament.