Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí incorpora dues estacions meteorològiques Els rubinencs i rubinenques disposaran d’informació de primera mà i en temps real que facilitarà l’actuació de diferents serveis municipals així com l’organització d’activitats a l’aire lliure https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí incorpora dues estacions meteorològiques

Els rubinencs i rubinenques disposaran d’informació de primera mà i en temps real que facilitarà l’actuació de diferents serveis municipals així com l’organització d’activitats a l’aire lliure

Detall de l’estació ubicada al centre.
Detall de l’estació ubicada al centre

La ciutat s’ha equipat amb dues estacions meteorològiques que s’han integrat a la xarxa de la Generalitat (MeteoCat). D’aquesta manera, Rubí disposarà de dades del temps contínuament actualitzades i consultables a través de la web municipal i de l’aplicació Rubí Ciutat. Una estació està destinada a àrea de ciutat, ubicada a la carretera de Terrassa, l’altra es dedica a l’estudi de la zona d’urbanitzacions i està ubicada a tocar de la carretera de Martorell.

Temperatura, humitat, velocitat del vent i pluja són algunes de les dades que s poden consultar a la pàgina web municipal i ala aplicació de ciutat. D’aquests conceptes, se'n pot obtenir la seva evolució des de la posada en marxa del servei. L’espai informa de la previsió general a una setmana vista o bé una aproximació detallada de les properes hores a la ciutat.

El nou espai de la web municipal també ofereix enllaços a diferents serveis de previsió i mapes de models meteorològics.

L’adquisició s’ha fet a iniciativa de Protecció Civil ja que és un dels principals serveis que es beneficiaran de la mesura, juntament amb la Policia Local i la Brigada Municipal. Aquests, i altres serveis, disposaran d’una informació més exacte i rigorosa ja que, fins ara, es prenien com a referència dades de municipis propers a Rubí. Les terminals oferiran dades fiables relatives a previsió meteorològica que facilitaran l’organització a curt termini d’actes i activitats. A més, aquestes àrees es poden avançar en la preparació d’actuacions a curt termini davant d’episodis com poden ser nevades i pluges intenses, entre d’altres fenòmens.

La ciutadania tindrà accés a la informació generada per les estacions ja sigui per a la realització de consultes puntuals o bé la descàrrega d’informes meteorològics per a gestions de caràcter privat.