Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí inaugura la primera edició de la COLOR Week Fins al proper diumenge 28 de març, la ciutadania podrà gaudir de més de 40 activitats de tot tipus que busquen reivindicar els trets singulars de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí inaugura la primera edició de la COLOR Week

Fins al proper diumenge 28 de març, la ciutadania podrà gaudir de més de 40 activitats de tot tipus que busquen reivindicar els trets singulars de Rubí

L'Orquestra de Cambra de l'Escola Municipal de Música Pere Burés ha obert la COLOR Week (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L'Orquestra de Cambra de l'Escola Municipal de Música Pere Burés ha obert la COLOR Week (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

La primera edició de la COLOR Week s'ha posat en marxa aquest diumenge amb una variada oferta d'activitats per a tota la família. L'esdeveniment, que organitza l'Ajuntament entre el 21 i el 28 de març, inclou més de 40 propostes que tenen com a objectiu celebrar els "colors" de Rubí i fer-ne partícip tota la ciutadania, des de la infància fins a la gent gran.

El Celler ha estat el centre neuràlgic de la jornada inaugural, que s'ha obert amb la intervenció de l'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez. En el seu discurs, la primera edil ha explicat que la COLOR Week arriba per posar el focus en les singularitats de Rubí i per col·locar-nos davant de nous reptes i oportunitats: "Vol ser un reflex d'allò que ens defineix com a ciutat: la creativitat, la convivència dins de la diversitat, la innovació... Encarem amb moltes ganes una programació que buscar entretenir, ensenyar i fer reflexionar. Sí, també reflexionar: perquè els colors de Rubí es veuen, però sobretot se senten en les seves persones i els seus valors".

Martínez ha destacat l'esforç i la il·lusió que s'han posat en aquest esdeveniment després d'un any molt difícil en què ha calgut "canviar el nostre ordre de prioritats i adaptar-nos a les limitacions que ens comportava la situació de pandèmia. És cert que no ens podem relaxar, la salut de tothom encara depèn de la nostra responsabilitat individual i col·lectiva, però sí que tenim per davant un camí més esperançador que ens permet recuperar experiències que durant molt temps han estat relegades".

El parlament de l'alcaldessa ha donat pas a un recital de l'Orquestra de Cambra de l'Escola Municipal de Música Pere Burés sota el títol Els afers del Barroc, a un taller de pintura amb vi sense alcohol adreçat a infants i a una visita guiada al Celler. Simultàniament, la plaça de la Nova Estació ha acollit la intervenció sorpresa Trencant murs, organitzada conjuntament amb la Xarxa Antirumors en el marc del Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial, amb l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre els prejudicis que pateixen les persones migrades. La jornada d'obertura de la COLOR Week s'ha completat amb un espectacle de titelles al Museu Municipal Castell, l'actuació de l'Oriol Vallès Quartet dins el vuitè Cicle de Jazz de l'Ateneu i, ja a la tarda, la representació de l'obra Un dia qualsevol al Teatre Municipal La Sala.

 

Properes activitats

La programació de la COLOR Week toca diferents àmbits: la cultura i el coneixement, les relacions comunitàries, la competitivitat empresarial, i la intervenció en l'espai urbà. Les propostes es desenvolupen a diversos espais de la ciutat, tot i que El Celler hi té un especial protagonisme com a seu de conferències, taules rodones, cinefòrums i actuacions musicals.

Aquest dilluns a les 19 h, tindrà lloc la primera d'una sèrie de xerrades que volen impulsar la recerca iniciada per Rubí al voltant del color. L'arquitecte i membre de la Colour Community Pere Ortega parlarà sobre les tendències del color i com s'apliquen a l'arquitectura d'interiors. Com bona part de la programació, es tracta d'una activitat d'accés gratuït però d'aforament limitat, per la qual cosa cal inscriure-s'hi prèviament a través del correu color@ajrubi.cat.

Durant tota la setmana, se succeiran noves conferències, debats, espectacles teatrals, activitats familiars, concerts, exposicions i visites guiades, entre d'altres. La programació completa es pot consultar a la web de la COLOR Week, on també consten totes les vies d'inscripció per participar-hi i altres informacions d'interès, com és el cas del mapa que recull les diferents localitzacions de la ruta de l'street art de Rubí.

 

Rubí és COLOR

L'esdeveniment que ha començat aquest diumenge s'emmarca en la iniciativa COLOR, un projecte de ciutat, transversal i compartit, que es va iniciar l'any passat amb la voluntat d’aprofundir en la identitat rubinenca i els seus trets característics. Durant aquests darrers mesos, l’Ajuntament ha impulsat diverses accions en el marc d’aquesta iniciativa: actuacions a l'espai urbà encarades a millorar-ne l'estètica però també a fer-lo més amable per als vianants, experiències d'aprenentatge i col·laboració en iniciatives i xarxes supramunicipals, i l'inici de projectes molt engrescadors al voltant de l'expressió artística del color. Sota el lideratge del Servei de Projecció de la Ciutat, diversos àmbits de l'Ajuntament han treballat de manera coordinada per traslladar aquest projecte a tota la gestió municipal. En aquesta tasca, l'Escola d'Art i Disseny edRa hi ha tingut un paper destacat creant la imatge de COLOR i protagonitzant moltes de les iniciatives que en formen part.

La programació d’aquesta primera edició de la COLOR Week vol ser una nova aportació dins d'aquest treball multidisciplinari, un espai de trobada on visualitzar i reivindicar les diferents realitats i colors de Rubí. L'esdeveniment aprofita la coincidència amb el Dia Internacional del Color i el Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial, que es commemoren el 21 de març.

Imatges relacionades

Actuació de l'Orquestra de Cambra (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
Actuació de l'Orquestra de Cambra (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)
Activitat "Trencant murs" (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Puig)
Activitat "Trencant murs" (foto: Ajuntament de Rubí - Lali Puig)