Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí impulsa el Rubindústria, una jornada especialitzada en el sector industrial La proposta tindrà lloc el 20 d’octubre al Fòrum de la Masia de Can Serra i es dedicarà a la Indústria 4.0 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí impulsa el Rubindústria, una jornada especialitzada en el sector industrial

La proposta tindrà lloc el 20 d’octubre al Fòrum de la Masia de Can Serra i es dedicarà a la Indústria 4.0

Les tecnologies de la informació canvien els processos productius (foto: Localpres).
Les tecnologies de la informació canvien els processos productius (foto: Localpres)

La ciutat incorpora al seu calendari de jornades professionals una cita dedicada exclusivament al sector industrial: el Rubindústria. Organitzada per l'Oficina de Serveis a l'Empresa (OSE) de l'Ajuntament de Rubí, el Rubindústria se celebrarà el proper 20 d’octubre al Fòrum de la Masia de Can Serra i se centrarà en la indústria 4.0.

La indústria 4.0 o indústria intel·ligent defineix un canvi en la manera d’organitzar els mitjans de producció, basat en la integració de les tecnologies de la informació en els processos industrials. Aquesta nova via parteix de la constatació que el desenvolupament tecnològic optimitza el funcionament de l’empresa, de manera que es redueixen costos i es guanya en eficiència i sostenibilitat.  “Rubí és una ciutat industrial i ho vol continuar sent. Tenim una indústria moderna i en creixement que s’adapta als nous temps. Per això ens calia també un espai com el Rubindústria dedicat exclusivament a la reflexió i el debat entre professionals on compartir coneixements, experiències i reptes”, diu Rafael Güeto, regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local.

La temàtica del Rubindústria neix de la darrera jornada Rubiemprèn, que també es va dedicar a la indústria 4.0. En aquella trobada entre persones emprenedores i empreses es va detectar la necessitat de donar informació més pràctica amb exemples reals sobre què és la indústria avançada, que ara s’oferirà a través d’una jornada adreçada a professionals del sector que vulguin informar-se, reflexionar i debatre sobre els reptes que suposa la incorporació de les tecnologies de la informació a les rutines de les empreses.

La trobada es desenvoluparà a partir de quatre blocs temàtics. En una primera xerrada es reflexionarà sobre la digitalització de l’empresa industrial. El bloc central de la jornada exposarà les experiències en tecnologia de la indústria 4.0 de diferents empreses. Les ponències aniran seguides d’una xerrada sobre la capacitació de Recursos Humans (RRHH) en la indústria 4.0 i una reflexió sobre el paper de l’administració davant les noves formes d’indústria.

El Rubindústria tindrà lloc entre les 9 i les 13 h i compta amb la col·laboració de l’Associació d’Empreses d’Informàtica i Tecnologies de la Comunicació de Catalunya (ASEITEC), CECOT Rubí i el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona.