Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí i una seixantena de ciutats més estrenen el documental OligopolyOFF de manera simultània La cinta, produïda per la Plataforma por un Nuevo Modelo Energético, es projectarà el proper dijous 7 de maig al Teatre Municipal La Sala https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí i una seixantena de ciutats més estrenen el documental OligopolyOFF de manera simultània

La cinta, produïda per la Plataforma por un Nuevo Modelo Energético, es projectarà el proper dijous 7 de maig al Teatre Municipal La Sala

OligopolyOFF, produït per la Plataforma por un Nuevo Modelo Energético, es podrà veure a La Sala el 7 de maig.
OligopolyOFF, produït per la Plataforma por un Nuevo Modelo Energético, es podrà veure a La Sala el 7 de maig

El Teatre Municipal La Sala de Rubí acollirà, el proper 7 de maig (19 h), l’estrena del documental OligopolyOFF, juntament amb una seixantena de ciutats més de tot l’Estat espanyol. El film, en el qual hi apareix el projecte municipal d’eficiència energètica Rubí Brilla, presenta una anàlisi de la realitat energètica actual i les possibles alternatives ciutadanes per aconseguir un nou model democràtic, ciutadà i sostenible.

OligopolyOFF, dirigit per Alba del Campo, ha estat produït per la Plataforma por un Nuevo Modelo Energético i finançat col·lectivament per més de 600 persones. Són 120 minuts de documental fruit de dos anys de feina i més de 100 hores de gravació.

Preocupada pel fort augment de la pobresa energètica a l’Estat espanyol, les contínues pujades de les factures de la llum i el gas i les retallades al sector de les renovables, la Plataforma por un Nuevo Modelo Energético planteja en aquest documental una mirada reflexiva sobre la situació de l'energia que mou aquest país i sobre una política energètica actualment hipotecada pels interessos de les empreses de l'oligopoli energètic fòssil.

La cinta es divideix en tres capítols: el problema de la pobresa energètica, els diferents conflictes que genera l'actual política energètica al territori espanyol i les alternatives ciutadanes que estan treballant per avançar en la necessària transició renovable i la democratització de l'energia.

En aquesta darrera part és on es parla del projecte Rubí Brilla, presentat com un cas d’èxit a nivell municipal en la lluita per aconseguir aquest canvi de model.

Durant els actes per celebrar el Dia Mundial de l’Energia a Rubí, el passat mes de febrer, ja es va projectar un avanç del documental al Teatre Municipal La Sala. El dijous 7 de maig, a les 19 h, es podrà veure la cinta sencera.