Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí i Sant Cugat volen recuperar l'espai del camp de golf de Can Sant Joan El primer camp de golf públic de Catalunya estava situat en 80 hectàrees entre les dues ciutats i es podria convertir en un parc periurbà https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí i Sant Cugat volen recuperar l'espai del camp de golf de Can Sant Joan

El primer camp de golf públic de Catalunya estava situat en 80 hectàrees entre les dues ciutats i es podria convertir en un parc periurbà

El camp es troba ara en desús (foto: Rubén Cabús).
El camp es troba ara en desús (foto: Rubén Cabús)

L'Ajuntament de Rubí iniciarà converses amb l'Institut Català del Sòl (INCASOL), actual propietari dels terrenys del Camp de Golf de Can Sant Joan, amb la voluntat de recuperar aquest espai per a la ciutadania. L'antic Camp de Golf de Can Sant Joan és un espai de 80 hectàrees situat entre Rubí i Sant Cugat que actualment està en desús. "Veiem la situació d'abandonament del camp de golf com una oportunitat de recuperar un espai estratègic en un enclavament privilegiat, i més endavant valorar si es pot reconvertir en un gran parc urbà, i esdevenir així un nou pulmó verd d'ús ciutadà per a les poblacions de Rubí i Sant Cugat", ha dit l'alcaldessa Ana María Martínez en declaracions al programa Els Matins de TV3.

Les administracions de Rubí i Sant Cugat comparteixen el desig de reconvertir el camp en un parc interurbà per a la ciutadania de tots dos municipis. Martínez destaca que la col·laboració entre tots dos consistoris ja ha donat fruit en temes com l'eliminació de línies d'alta tensió o el desenvolupament d'accions formatives conjuntes per a la promoció econòmica.

El camp de golf de Can Sant Joan es va inaugurar el 1994 i va ser el primer camp de golf públic de Catalunya. L'abril de 2018 va ser clausurat per ordre judicial. Des de llavors, la Federació Catalana de Golf, que té els drets d'explotació del camp fins el 2064, busca un inversor que es pugui fer càrrec de les instal·lacions.