Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí i altres set municipis posen en marxa el Passaport dels museus del Vallès Occidental La iniciativa permetrà obtenir descomptes i ofertes especials en una dotzena de museus de la comarca https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/rubi-i-altres-set-municipis-posen-en-marxa-el-passaport-dels-museus-del-valles-occidental/@@images/image/preview

Rubí i altres set municipis posen en marxa el Passaport dels museus del Vallès Occidental

La iniciativa permetrà obtenir descomptes i ofertes especials en una dotzena de museus de la comarca

La presentació del Passaport dels museus del Vallès Occidental ha tingut lloc a Cerdanyola (foto: Localpres) .
La presentació del Passaport dels museus del Vallès Occidental ha tingut lloc a Cerdanyola (foto: Localpres)

El Museu Municipal Castell (MMUC) de Rubí és un dels dotze equipaments de la comarca que oferiran el Passaport dels museus del Vallès Occidental, amb l’objectiu de donar a conèixer a un públic més ampli la història i el patrimoni arquitectònic i cultural d’aquesta zona. El projecte, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, s’ha presentat aquest divendres al Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver de Cerdanyola del Vallès.

Els centres participants, integrats a la Xarxa de Museus Locals de la Diputació, són: Museu de la Pagesia de Castellbisbal, Museu i Poblat Ibèric de Ca n'Oliver de Cerdanyola del Vallès, Museu d'Art de Cerdanyola del Vallès, Museu Municipal de Montcada i Reixac, Centre d'Interpretació del patrimoni Molí d'en Rata de Ripollet, Museu Municipal Castell (MMUC) de Rubí, Museu d'Art de Sabadell, Museu d'Història de Sabadell, Museu del Monestir de Sant Cugat del Vallès, Museu del Tapís Contemporani de Sant Cugat del Vallès, Seu d'Ègara Esglésies de Sant Pere de Terrassa i el Castell Cartoixa de Vallparadís de Terrassa.

Amb la seva participació en el projecte, aquests museus sumen esforços per animar els seus visitants a recórrer altres equipaments de l’entorn i descobrir d’aquesta manera la riquesa patrimonial de la comarca. Així, s’ha ideat una ruta pels diferents centres, que va acompanyada d’un llibret en format passaport. Aquest document, que simula un passaport de veritat, conté una primera pàgina on hi figuren les dades del visitant i diverses pàgines més amb informació bàsica de cada museu, com ara els horaris, l’àmbit temàtic o el patrimoni de cada espai.

Per poder gaudir dels descomptes i regals d’aquesta campanya, caldrà timbrar el passaport a cadascun dels museus que es visiti. Amb un segell, el del Museu de la Pagesia de Castellbisbal, s’aconseguirà un àpat infantil de franc al restaurant Cal Pupinet per cada dos àpats adults. Amb els dos segells del Museu del Monastir i del Museu del Tapís Contemporani de Sant Cugat es podrà accedir de forma gratuïta al Celler Modernista. Completant tres segells s’obtindrà un 2x1 en un bateig de golf (classe d’iniciació d’una hora i lloguer de material) o Green Fee al Camp de Golf de Matadepera. Si s’omplen quatre segells, es podrà aconseguir un 2x1 al restaurant La Marmita de la Vila Universitària Campus de la UAB. Amb cinc segells es gaudirà d'un 10% de descompte en carta o una ampolla de cava de regal al Restaurant Can Vinyers, al Club de Golf de Matadepera. I completant tot el passaport, és a dir, obtenint els dotze segells, el titular del document tindrà un obsequi assegurat i entrarà en el sorteig d'una nit d'hotel en habitació doble estàndard en règim d'allotjament i esmorzar per a dues persones a Eurostar Hotels.

A més, el passaport donarà dret a descomptes a l’entrada dels museus que siguin de pagament i a altres avantatges a la resta d’equipaments. Així, per exemple, els visitants del MMUC de Rubí rebran com a regal un iman de nevera amb la imatge del Castell.

Per participar en aquesta iniciativa cal omplir la butlleta d’inscripció, que es pot descarregar a la pàgina web www.visitvalles.cat, i lliurar-la a qualsevol dels museus adherits al projecte. 

Imatges relacionades

El passaport (foto: Localpres)
El passaport (foto: Localpres)