Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí homenatjarà la seva gent gran amb un acte a l’Ateneu el 26 d’octubre Coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran, el Consell Consultiu de la Gent Gran de la ciutat ha fet públic un manifest a través del qual donen suport a les persones dels sectors essencials que han treballat durant el confinament https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí homenatjarà la seva gent gran amb un acte a l’Ateneu el 26 d’octubre

Coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran, el Consell Consultiu de la Gent Gran de la ciutat ha fet públic un manifest a través del qual donen suport a les persones dels sectors essencials que han treballat durant el confinament

La Covi-19  ha afectat sobretot a les persones grans (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La Covi-19 ha afectat sobretot a les persones grans (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament de Rubí prepara un homenatge per la gent gran del municipi amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran que se celebra cada 1 d’octubre. Aquesta data serveix per fer visible la contribució de les persones grans a la societat i per conscienciar sobre els problemes i els reptes que planteja l’envelliment. “És el cinquè any que Rubí commemora aquest dia, però després del confinament, aquest any és especial per la situació que viuen les persones grans a causa de la COVID-19: són el col·lectiu més vulnerable i el que més pateix les conseqüències del virus en forma de malaltia, però també de solitud i aïllament”, ha dit l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez. Així, dilluns 26 d’octubre a les 17:30 h al pati de l’Ateneu Municipal se celebrarà un acte de reconeixement a les persones grans en el marc del qual es farà lectura del manifest que ha elaborat el Consell Consultiu de la Gent Gran de Rubí amb motiu de la pandèmia. La celebració serà un acte exclusivament per a persones de més de 60 anys i l’’aforament s’ha limitat a 90 participants per garantir la distància de seguretat entre persones. Per assistir-hi, caldrà inscripció prèvia que es pot fer a través del 637 83 10 92 (telèfon i whatsapp) o per mail a jdl@ajrubi.cat. En el moment d’accedir a l’Ateneu, els assistents hauran de signar una declaració responsable Covid-19.

L’alcaldessa destaca que la gent gran de Rubí que s’ha trobat bé de salut ha ofert el seu suport en iniciatives com l’elaboració de mascaretes i bates per al personal sanitari, s’han donat suport mutu i han après a utilitzar les vídeotrucades per estar més a prop dels seus familiars. “Han actuat amb molta constància, generositat, amb la ment positiva i sense perdre les ganes de sortir d’aquesta situació més reforçats”, conclou Martínez. Durant el confinament, el Servei de Gent Gran Activa ha elaborat un programa d’activitats a través de càpsules de vídeo dins el programa Gaudeix de la vida en gran! perquè la gent gran de Rubí continués realitzant activitats des de casa. Els consellers i conselleres s’han gravat des de casa explicant esdeveniments històrics del passat per continuar amb el programa d’intercanvi intergeneracional Memòria viva i arribar a infants i joves de la ciutat.

El manifest del Consell Consultiu de la Gent Gran de Rubí, que s’ha mantingut actiu durant el confinament a través de trobades virtuals, dona suport a les persones que treballen en sectors essencials i, de manera especial, al personal “de les Residències de Gent Gran de Rubí que tenen cura dels i les residents i que massa sovint han hagut de treballar amb falta de recursos i pocs mitjans, la qual cosa fa pensar en el debat sobre la conveniència de canviar de model d'atenció a les persones grans”.  Les persones grans que formen part del consell han volgut agrair a través d’aquest text el suport de famílies, amistats i veïns i de la primera institució municipal “fent menció a la distribució de mascaretes a la gent gran i a la seva preocupació en atendre i donar suport i confiança a les demandes d'informació i atenció que ha generat el nostre confinament”. El manifest emplaça als responsables polítics a construir consensos transversals per enfortit els valors bàsics dels béns i serveis públics.