Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí ho té tot a punt per a una nova edició de les festes de Sant Roc Algunes de les activitats programades a partir d’aquest divendres dins la Festa Major Petita de Rubí ja han exhaurit les invitacions disponibles https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí ho té tot a punt per a una nova edició de les festes de Sant Roc

Algunes de les activitats programades a partir d’aquest divendres dins la Festa Major Petita de Rubí ja han exhaurit les invitacions disponibles

Gegants i altra imatgeria popular tornaran a ser protagonistes de Sant Roc (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Gegants i altra imatgeria popular tornaran a ser protagonistes de Sant Roc (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

La Festa Major Petita de Sant Roc arrenca aquest divendres amb una quinzena d’activitats protagonitzades principalment per les entitats de cultura popular i tradicional catalana. La majoria de les propostes es concentraran al pati de l’Escola Montsessori amb l’objectiu de controlar-ne l’aforament i garantir així totes les mesures de prevenció i contenció de la COVID-19. Per poder accedir a les diferents activitats, només cal reservar la invitació prèviament a través d’Internet.

L’any passat, la situació de pandèmia va obligar a programar una Festa de Sant Roc de mínims, formada per quatre úniques activitats que van tenir lloc a l’Ateneu Municipal. Per a la present edició, encara condicionada per la pandèmia, l’Ajuntament i les entitats locals han aconseguit recuperar una part important de les tradicions vinculades a aquesta celebració i configurar una programació amb vocació participativa.

Les propostes s’obriran aquest divendres a les 20 h al pati de l’Escola Montessori, amb la plantada de la 9a Trobada de Bèsties de Foc, coordinada per la Colla de Diables de Rubí. A partir de les 20.30 h, el mateix espai acollirà La retrobada després de l’estiu, consistent en un berenar amb pa amb oli i sucre adreçat a les entitats; i a les 21 h, la Trobada de Bèsties de Foc, amb la participació de la Colla de Diables de Rubí, la Colla de Diables Rubeo Diablorum, la Colla de Diables de Castellbisbal, la Colla de Diables del Clot i la Colla de Diables de les Franqueses. El primer dia de Sant Roc finalitzarà a la mateixa Escola Montessori amb un concert a càrrec del grup tribut a Sapa de Cabra Malparits.

Dissabte, el Museu Etnogràfic Vallhonrat se sumarà a la celebració obrint les seves portes d’11 a 13 h. A les 11 i a les 12.15 h, s’hi han previst visites guiades gratuïtes.

La programació es reprendrà a les 19 h amb una tabalada estàtica al pati de l’Escola Montessori a càrrec dels Tronats del Tabal de la Colla de Diables de la Riera, Explosión Rítimica i altres colles convidades. A les 10 h, li prendrà el relleu un raval infantil i, a les 21 h, arribarà el torn d’una de les activitats més tradicionals de Sant Roc, els Versots. En el marc d’aquesta proposta, la Colla de Diables de la Riera, la Colla de Diables Rubeo Diablorum i la Colla de Diables de Rubí recitaran textos satírics relacionats amb l’actualitat. En acabat, a les 22 h, el mateix pati de l’Escola Montessori acollirà el ravat de Sant Roc amb la participació de totes les colles de diables i de l’Associació d’Animació les Anades d’Olla. La nit es tancarà amb un ball impulsat per l’Associació Juvenil La SoniK que començarà a les 23.30 h.

La jornada de diumenge s’iniciarà a les 10.30 h amb la 4a Trobada d’Imatgeria Local i la 27a Trobada de Gegants, que reuniran al pati de l’Escola Montessori la Colla de Geganters de Rubí, la Colla Gegantera del Pinar, la Colla Gegantera del l’Escola Teresa Altet, l’Associació d’Animació les Anades d’Olla, la Colla Gegantera Club Amics de Rubí, la Colla de Geganters de Sant Feliu del Llobregat i la Colla de Geganters de Sant Vicenç de Castellet. La proposta es clourà a partir de les 12 h amb la Ballada dels entremesos i de la imatgeria local.

A les 18 h, s’ha programat una visita guiada a les Stolpersteine, les llambordes als onze deportats rubinencs als camps de concentració nazi. Les places són limitades i, per aquest motiu, cal inscriure-s’hi prèviament al correu info@rubiguiem.com.

A les 18.30 h, l’Ateneu Municipal serà la seu de la tradicional audició de sardanes organitzada pel Foment de la Sardana, amb la participació de la Cobla Mediterrània. En aquest mateix espai, tindrà lloc la cantada final d’havaneres a partir de les 20.30 h, enguany a càrrec de La Petita Havana.

La programació de la Festa Major Petita de Sant Roc es pot consultar al web www.rubi.cat/santroc. Totes les activitats són gratuïtes però cal reservar-hi plaça prèviament. Per poder garantir la màxima assistència possible als espais de la festa, es prega que les persones que sol·licitin invitacions ho facin amb responsabilitat i que, si finalment no poden assistir-hi, ho comuniquin amb prou temps d’antelació al correu cultura@ajrubi.cat per tal que es pugui alliberar la seva localitat. En aquests moments, ja estan exhaurides les invitacions per a la 9a Trobada de Bèsties de Foc i el posterior concert de Malparits (divendres) i per a les havaneres (diumenge).