Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí ha participat a la segona edició del Foro Urbano de España Es tracta del principal fòrum d’intercanvi d’experiències al voltant del desenvolupament sostenible i la implementació de les Agendes Urbanes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí ha participat a la segona edició del Foro Urbano de España

Es tracta del principal fòrum d’intercanvi d’experiències al voltant del desenvolupament sostenible i la implementació de les Agendes Urbanes

L'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha compartit trobades amb representants de diferent administracions (Foto: Ajuntament de Rubí).
L'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha compartit trobades amb representants de diferent administracions (Foto: Ajuntament de Rubí)

Una delegació de l’Ajuntament de Rubí, encapçalada per l’alcaldessa, ha participat a la segona edició del Foro Urbano España. El fòrum, celebrat a Granada, és un punt de trobada de referència entre experts en desenvolupament urbà del sector acadèmic, administracions i societat civil.

L’objectiu d’aquesta cita és compartir experiències d’àmbit estatal, autonòmic i local al voltant de les diferents accions posades en marxa al voltant de les Agendes Urbanes que han engegat les administracions. En aquest sentit, l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha refermat l’aposta rubinenca per un desenvolupament sostenible: “en aquest fòrum hem compartit la nostra aposta de transformació de Rubí però sobretot hem après d’altres municipis que, com nosaltres, estan desenvolupant una agenda urbana basada en la sostenibilitat. Hem pres nota per continuar millorant Rubí”.

L’alcaldessa de Rubí ha mantingut una trobada amb el secretari general d’Agenda Urbana i Habitatge de l’Estat espanyol, Iñaqui Carnicero, a qui ha explicat l’aprovació de l’Agenda Urbana de Rubí. A més, s’ha concertat una propera trobada amb el representant de l’estat per detallar els objectius que té Rubí en aquest àmbit.

D’altra banda, l’alcaldessa de Rubí també ha tingut l’oportunitat de celebrar reunions  amb responsables de la Comissió Europea per abordar qüestions com els fons FEDER i altres ajudes europees per la millora les ciutats des del prisma del desenvolupament sostenible. En el marc del Fórum Urbano de Granada, Martínez també ha mantingut reunions bilaterals amb alcaldes i alcaldesses de la Red Innpulso, de la qual la nostra ciutat en forma part.

L’Agenda Urbana de Rubí contempla quatre grans eixos d’actuació: Territori i mobilitat, Canvi climàtic i sostenibilitat, Cohesió social i habitatge i Innovació i governança. La iniciativa planteja una vuitantena d’accions repartides entre 13 projectes. Totes aquestes accions van encaminades a la transformació de Rubí sota criteris de sostenibilitat i inclusió.

Objectius de Desenvolupament sostenible