Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí ha fet podi a la competició 'El contenidor d’or' del mes de novembre que organitza Ecovidrio Granollers ha estat el guanyador d’aquest darrer mes, mentre que Sant Boi i Rubí s’han fet amb la segona i tercera posició del rànquing, respectivament https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí ha fet podi a la competició 'El contenidor d’or' del mes de novembre que organitza Ecovidrio

Granollers ha estat el guanyador d’aquest darrer mes, mentre que Sant Boi i Rubí s’han fet amb la segona i tercera posició del rànquing, respectivament

Rànquing corresponent al mes de novembre de 2017 (Ecovidrio).
Rànquing corresponent al mes de novembre de 2017 (Ecovidrio)

Rubí ha aconseguit la medalla de bronze a la classificació mensual de la competició El contenidor d’or que organitza Ecovidrio. Amb aquesta iniciativa, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre a Espanya vol premiar el compromís de la ciutadania amb el reciclatge del vidre.

El concurs té com a objectiu incrementar la taxa de reciclatge de vidre ─els quilos de vidre que es reciclen per cada habitant─ als 12 municipis participants a partir de la mobilització de la ciutadania, així com posar en valor els beneficis ambientals, socials i econòmics del reciclatge.

La competició va arrencar l’1 de novembre i s’allargarà fins el 30 d’abril de 2018. Durant aquest període, cada mes es mesuren els residus de vidre que es reciclen als municipis participants i es comparen amb els reciclats durant el mateix mes de l’any anterior. Es tracta que cada ciutat superi la seva pròpia taxa de reciclatge de vidre, i la que aconsegueixi un major increment, per sobre de la resta de participants, serà la guanyadora.

Durant el mes de novembre, Granollers ha estat la ciutat que més ha incrementat el reciclatge de vidre respecte el mateix període de l’any anterior (65%), seguida de Sant Boi de Llobregat (26%) i Rubí (18%).

El regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez, ha posat en valor l'obtenció d'aquesta tercera posició al concurs: "Estem satisfets d'haver aconseguit el bronze a la competició que impulsa Ecovidrio. Tota iniciativa que fomenti el reciclatge és benvinguda. Hem fet un petit avenç i aquest és el camí". El regidor ha comentat que aquesta millora en la taxa de recollida "és fruit, en gran mesura, de les polítiques que estem duent a terme per fomentar el triatge dels residus a la ciutat, tan important per la ciutadania d'avui com per la del futur". 

En finalitzar els sis mesos del concurs, el municipi que més augmenti la taxa de reciclatge de vidre serà el guanyador final i podrà fer realitat un projecte de ciutat. En cas que Rubí sigui la ciutat guanyadora, el projecte que s’incentivarà serà el de recollida d’oli usat Rubiclac, que impulsa l'AMPA de l'Escola d'Educació Especial de Ca n'Oriol.

La resta de municipis que concursen en aquesta iniciativa són: Badalona, El Prat de Llobregat, Girona, Lleida, Sant Cugat, Tarragona, Viladecans, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.