Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí ha estat present a l’Assemblea General i Conferència de la xarxa Eurocities per abordar temes d’infància Durant la trobada, celebrada a Rumania, s’han debatut diferents vies per abordar els desafiaments a què s'enfronten els municipis europeus a curt i mitjà termini https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí ha estat present a l’Assemblea General i Conferència de la xarxa Eurocities per abordar temes d’infància

Durant la trobada, celebrada a Rumania, s’han debatut diferents vies per abordar els desafiaments a què s'enfronten els municipis europeus a curt i mitjà termini

L’alcaldessa i els regidors han participat a l’assemblea de Cluj-Napoca (foto: Ajuntament de Rubí).
L’alcaldessa i els regidors han participat a l’assemblea de Cluj-Napoca (foto: Ajuntament de Rubí)

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez Martínez, el regidor de Projecció de la Ciutat, Moisés Rodríguez Cantón, i la regidora d’Infància, Maria Carmen Alarcón Cuenca, han participat recentment a l’Assembla General i Conferència d’Eurocities, celebrada a Cluj-Napoca (Rumania), per tractar diferents temes relacionats amb la infància. La ciutat forma part d’aquesta xarxa de ciutats europees des del 2021.

Rubí ha estat present a la trobada amb l’objectiu de debatre, conjuntament amb la resta de membres de la xarxa Eurocities, les diferents vies per abordar alguns dels reptes als quals s’enfronten els municipis europeus, com ara la cohesió social i la defensa de la infància.

Per a Rubí, Eurocities és un soci estratègic essencial, que ens permet abordar amb altres ciutats objectius que compartim, principalment el Pacte Verd i Social Europeu i una Europa local amb capacitat d’acció”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez. Segons la primera edil, “considerem molt important que Rubí sigui present en aquells espais on s'intercanvien experiències de l'àmbit local i molt especialment on s'aborden els temes que prioritzem com a ciutat”.

Eurocities és una xarxa que agrupa les principals ciutats europees. L'entitat va ser fundada el 1986 pels alcaldes de sis grans poblacions: Barcelona, Birmingham, Frankfurt, Lió, Milà i Rotterdam, i actualment reuneix els governs locals de 140 de les ciutats més grans d'Europa, a banda de 45 ciutats associades. A través de sis fòrums temàtics, una àmplia gamma de grups de treball, projectes, activitats i esdeveniments, la xarxa ofereix als municipis integrants una plataforma per compartir coneixements i intercanviar idees.

L'entitat té com a objectiu reforçar el paper dels governs locals en l'àmbit europeu i, per aquest motiu, treballa amb les institucions de la Unió Europea fent-los arribar aquelles qüestions comunes que afecten la vida quotidiana de la ciutadania europea. La xarxa també actua com a grup d'influència a l'hora, per exemple, d'aconseguir canvis d'enfocament en la legislació.

Eurocities està oberta a ciutats de més de 250.000 habitants. L'entitat, però, també compta amb poblacions associades que, tot i ser més petites, mostren un bon treball en alguns dels àmbits dels quals s'ocupa la xarxa, com és el cas de Rubí.

Objectius de Desenvolupament sostenible