Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí Forma oferirà gairebé 8.000 hores de formació subvencionada durant el 2023 L’oferta permetrà obtenir certificats de formació professionalitzadora a través de tretze certificats de professionalitat i dues especialitats formatives complementàries https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí Forma oferirà gairebé 8.000 hores de formació subvencionada durant el 2023

L’oferta permetrà obtenir certificats de formació professionalitzadora a través de tretze certificats de professionalitat i dues especialitats formatives complementàries

Rubí Forma oferirà gairebé 8.000 hores de formació subvencionada durant el 2023.

L’Ajuntament de Rubí, a través de Rubí Forma, ofereix 13 certificats de professionalitat i dues especialitats formatives, en el marc del programa Formació d’Oferta d’Accions Prioritàries (FOAP). Les diferents propostes van adreçades a persones treballadores desocupades de més de 16 anys que estiguin inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Les accions s’adrecen prioritàriament a persones treballadores desocupades, però fins a un 30% dels participants poden ser persones en actiu. L’objectiu d’aquest programa és, a través de la formació professionalitzadora subvencionada, millorar la capacitació i la qualificació professional de l’alumnat  i afavorir la inserció laboral de treballadors i treballadores.

Els requisits d'accés als cursos s'han d'acreditar documentalment. Les persones que no ho puguin acreditar hauran de superar les proves de competències específiques en funció del nivell del certificat de professionalitat

Les accions formatives que es realitzaran són:

 • Activitats de Gestió Administrativa (Certificat de professionalitat de nivell 2) – 920 h. Programa SEFED
 • Organització i gestió de magatzem (Certificat de professionalitat nivell 3) - 400 hores.
 • Muntatge i manteniment d'instal·lacions elèctriques de baixa tensió (Certificat de professionalitat nivell 2)- 930 hores.
 • Muntatge i manteniment de sistemes d'automatització industrial (Certificat de professionalitat nivell 2) - 520 hores.
 • Muntatge i manteniment d’instal•lacions solars fotovoltaiques (Certificat de professionalitat nivell 2) - 550 hores.
 • Operacions bàsiques en el muntatge i manteniment d'instal•lacions d'energies renovables (Certificat de professionalitat nivell 1) - 580 hores.
 • Soldadura amb elèctrodes i revestit i TIG (Certificat de professionalitat nivell 2) - 720 hores.
 • Mecanització per arrencament de ferritja (Certificat de professionalitat nivell 2) - 630 hores.
 • Operacions de fontaneria i calefacció-climatització domèstica (Certificat de professionalitat nivell 1) - 490 hores.
 • Muntatge i manteniment d'instal•lacions frigorífiques (Certificat de professionalitat nivell 2) - 550 hores.
 • Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals (Certificat de professionalitat nivell 1) - 270 hores.
 • Operacions auxiliars de serveis administratius i generals (Certificat de professionalitat nivell 1)– 470 hores
 • Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials (Certificat de professionalitat nivell 2) – 490 hores
 • Comunicació en llengües estrangeres (Anglès) – N2 – 220 hores
 • Comunicació a llengües estrangeres (Anglès) - N3 – 220 hores

Les formacions de Certificats de Professionalitat acrediten una qualificació professional del Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals. Són titulacions oficials vàlides en tot el territori espanyol. Estan classificats en 3 nivells i cada nivell té uns requisits d’accés diferents. Els Certificats de Professionalitat de Nivell 1 no requereixen ni formació ni experiència prèvia, els de Nivell 2 ESO o Graduat Escolar o equivalent i els de Nivell 3 Batxillerat o Cicle Formatiu de Grau Superior o equivalent. En cas de no tenir aquests requisits les persones interessades hauran de fer una prova d’accés.

El Certificat de professionalitat d’Activitats de Gestió Administrativa (Programa SEFED) (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives) és un projecte de formació professional ocupacional que té com a finalitat qualificar professionalment persones en el camp de l’administració i la gestió empresarial, mitjançant la metodologia de la simulació d’empreses: “aprendre fent, aprendre treballant”.

Totes les propostes estan cofinançades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu. Les persones interessades a rebre més informació poden adreçar-se a l’edidici Rubí Forma a la rambleta de Joan Miró, s/n; trucar al telèfon 93 581 39 00 o consultar el web de Rubí Forma.

Objectius de Desenvolupament sostenible