Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí Forma inicia un programa d’inserció laboral per a persones a partir de 30 anys Rubí Forma incorpora un nou recurs per a les persones que cerquen feina amb la participació al Programa 30 Plus, una iniciativa pensada per millorar les opcions de trobar feina dels seus participants https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí Forma inicia un programa d’inserció laboral per a persones a partir de 30 anys

Rubí Forma incorpora un nou recurs per a les persones que cerquen feina amb la participació al Programa 30 Plus, una iniciativa pensada per millorar les opcions de trobar feina dels seus participants

El programa es dirigeix a persones que cerquen feina (Foto: Ajuntament).
El programa es dirigeix a persones que cerquen feina (Foto: Ajuntament)

L’Ajuntament, a través de Rubí Forma, participa en la nova edició del Programa 30 Plus, un programa destinat a la inserció laboral de persones en situació de desocupació de 30 anys o més. La duració del programa s’allarga del 19 de novembre del 2018 al 30 d’abril del 2020.

El Programa 30 Plus treballa diferents eixos:

  • Prospecció i assessorament d’empreses.
  • Acompanyament en el procés de contractació i formació.
  • Formació vinculada al contracte de treball i a les necessitats de la persona participant.
  • Experiència professional mitjançant un contracte laboral.

Les persones a les que es dirigeix aquest programa han de tenir 30 anys o més, preferentment aturats de llarga durada, baix nivell formatiu, risc d’exclusió social, dones que hagin patit violència de gènere i persones nouvingudes en situació de desavantatge laboral.

Les persones que participen en aquest programa adquiriran experiència laboral, a través d’un contracte laboral, rebran formació vinculada a aquest contracte i estaran acompanyades durant el procés de contractació i formació.

Els objectius d’aquest programa són  millorar l’ocupabilitat dels 35 participants i la inserció laboral a través de contractes directament relacionats amb l’itinerari ocupacional del candidat.

El projecte començarà amb la selecció de candidats a través de sessions informatives. Les empreses interessades a participar-hi, faran un contracte mínim de 6 mesos i màxim 9 mesos subvencionables. Al llarg de tot el projecte es tutoritzarà a cada candidat i es treballarà la seva inserció laboral. Fins a l’1 d’agost de 2019 es farà prospecció d’empreses per trobar ofertes laborals que encaixin amb el perfil ocupacional dels possibles candidats.

Aquesta convocatòria del Rubí Forma serà la tercera que desenvoluparà el servei d’ocupació i  la valoració retrospectiva del projecte és molt positiva.  Amb la intermediació del teixit empresarial de la zona s’ha possibilitat la gestió del projecte amb eficàcia. D’aquesta manera els indicadors van aconseguir obtenir un índex d’inserció del 100% dels candidats.

El programa ja s’ha dut a terme per l’Ajuntament de Rubí i s’ha valorat com a positiva la cooperació desenvolupada amb l’Ajuntament de Castellbisbal, amb la qual se signarà un conveni de col·laboració per a aquesta nova convocatòria del 2018.

Aquest projecte està subvencionat per la Generalitat i el Ministeri de Treball.