Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí fa valer l’excel·lència del seu alumnat a l’entrega del premi Miquel Segura i els reconeixements a les millors notes d’accés a la universitat Una representació de la comunitat educativa de la ciutat s’ha aplegat aquest dimecres al Castell en un acte presidit per l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí fa valer l’excel·lència del seu alumnat a l’entrega del premi Miquel Segura i els reconeixements a les millors notes d’accés a la universitat

Una representació de la comunitat educativa de la ciutat s’ha aplegat aquest dimecres al Castell en un acte presidit per l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez

L’alcaldessa i el regidor d’Educació amb l’alumnat guardonat i els representants dels centres educatius (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
L’alcaldessa i el regidor d’Educació amb l’alumnat guardonat i els representants dels centres educatius (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Roger Feliu Vert i Adrià Carballo González, de l’Institut L’Estatut, han guanyat el 21è Premi Miquel Segura de recerca amb el treball ‘Regular el trànsit: Missió Impossible’. Feliu i Carballo han investigat la hipòtesi de posar semàfors intel·ligents a la cruïlla dels carrers de Magallanes i de Magí Ramentol i han arribat a la conclusió que aquest sistema permetria reduir els embussos. El jurat n’ha valorat el rigor, la coherència i la profunditat.

Els tres treballs finalistes d’aquesta 21a edició dels guardons han estat: El rol femení a la literatura i el cinema de Yasmina Asselmane Touinou Aselman i Xènia Bonifacio Batuecas de l’Institut L’Estatut  (1r finalista); El cinema: Investigació cronològica sobre la seva funcionalitat de Sílvia Barcia Mateos del Col·legi Maristes Rubí (2n finalista); i Com afecten diferents tòxics a la regeneració de les plenàries d’Iker Álvarez Coca del Col·legi Maristes Rubí. La present edició del premi ha registrat una participació de 16 treballs.

El Premi de recerca Miquel Segura porta el nom de Miquel Segura i Mitjans (1895-1963), qui va ser regidor de Cultura de l’Ajuntament de Rubí durant els anys previs a la Guerra civil i va impulsar a la ciutat diversos projectes relacionats amb la cultura i l’educació. El seu fill, Jaume Segura Illa, ha estat present a l’acte i ha lliurat el premi que porta el nom del seu pare. En nom de la ciutat, l’alcaldessa li ha fet entrega d’una placa commemorativa en agraïment al suport de la família Segura al concurs que cada any aporta la dotació econòmica del guardó.

L’acte d’aquest dimecres també ha servit per fer un reconeixement als nois i noies que han obtingut les millors notes d’accés a la universitat dels centres de secundària de la ciutat. L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i el regidor d’Ocupabilitat, Educació i Escoles Artístiques, Víctor García Correas, els han lliurat un trofeu commemoratiu.

Les distincions s’han atorgat a les tres millors qualificacions de cada centre. Els nois i noies distingits aquest any han estat: Jasmine Hearn, Arés Girós Rodríguez i Marc Pedra Vilalta de l’Institut La Serreta; Arnau Sánchez Asencio, Silvia Barcia Mateos i Carla Trullàs López del Col·legi Maristes Rubí; Xènia Bonifacio Batuecas, Roger Feliu Vert i Neera Martín Muñoz de l’Institut L’Estatut; Hugo Soto Carballo, Andrea Trasierra Duaso i Lidia Varea Noble de l’Institut Duc de Montblanc; Víctor Patilla Nuñez, Sergio Melero Milentieva i Jordi Guerrero Liria de l’Institut Torrent dels Alous i Lucía Moya Prieto, Lucía Sánchez Guillén i Sonia Franco Castillo de l’Institut JV Foix. Per determinar les millors qualificacions s’ha tingut en compte la Nota d’Accés a la Universitat (NAU) fruit de la mitjana entre la Prova d’Accés a la Universitat (PAAU) i la nota del batxillerat.

Per primer cop, hem reunit en una mateixa trobada l’alumnat dels instituts de Rubí que ha obtingut les millors qualificacions a les proves d’accés a la universitat i el premi de recerca Miquel Segura. Ho hem fet perquè la intenció de tots dos reconeixements és el mateix: celebrar l’èxit, el talent i l’esforç de les persones joves de ciutat i, per extensió, de tota la comunitat educativa, que un any més, ens demostra la qualitat de l’educació que s’imparteix a  Rubí”, ha dit l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

Durant l’acte, s’ha ofert la xerrada Buscant respostes a fenòmens socials: quan la recerca no es fa en un laboratori, a càrrec de la doctora Sheila González Motos.