Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí fa un pas endavant cap a l’oci inclusiu dels infants Una desena de parcs infantils de la ciutat s’han equipat amb gronxadors adaptats per a nens i nenes amb diversitat funcional https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí fa un pas endavant cap a l’oci inclusiu dels infants

Una desena de parcs infantils de la ciutat s’han equipat amb gronxadors adaptats per a nens i nenes amb diversitat funcional

 Model de cadireta instal·lat.
Model de cadireta instal·lat

L’Ajuntament de Rubí ha instal·lat a deu parcs infantils de la ciutat gronxadors equipats amb cadiretes dissenyades per a infants amb diversitat funcional. D’aquesta manera, el consistori avança en la seva voluntat de fer de Rubí una ciutat inclusiva per a col·lectius amb necessitats especials.

Es tracta de seients de polietilè que incorporen un disseny ergonòmic i ajustat a la forma del cos. Estan dotats d’un arnés de seguretat amb cinc punts de fixació totalment ajustables; dos a les espatlles, dos als malucs i un entre les cames. Els seients també disposen d’un mecanisme d’alliberació ràpida per a situacions d’emergència o d’estrés de l’usuari. Tots aquests dispositius són ajustables al cos de la persona usuària.

Els nous gronxadors s’adrecen a infants a partir de dos anys i suporten un màxim de 150 quilos de pes. Estan pensats per ser utilitzats sota la supervisió d’un adult. Per les seves característiques especials, són útils tant per a nens i nenes amb diversitat funcional com per a altres infants que siguin massa petits per fer servir els gronxadors convencionals.

La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, s’ha manifestat satisfeta amb aquesta novetat, ja que “es tracta de fer de Rubí una ciutat per a tothom, que tots els rubinencs la puguin gaudir siguin quines siguin les seves necessitats”. Per a García, a més, “és una mostra de la voluntat de l’Ajuntament de treballar pels infants i reduir les dificultats que troben les persones amb diversitat funcional en el seu dia a dia”.

La instal·lació dels nous gronxadors s’ha dut a terme a zones d’esbarjo infantil equipades amb cautxú ja que els parcs de sorra dificulten l’accés a les persones amb mobilitat reduïda. El cost de l’actuació ha estat de 12.235,10 € .

Els gronxadors s’han instal·lat a les següents zones de joc per a infants:

  • Pl. Ramon Rossinyol
  • Pl. Onze de Setembre
  • Pl. Doctor Guardiet
  • Pl. Marquès de Barberà
  • Pl. Nova de Can Fatjó
  • Pl. Progrés
  • Pl. Constitució
  • Pl. Nova del Mercat
  • Pl. Sol
  • Parc  de les Olimpíades