Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí exigeix la fi de la violència masclista Desenes de rubinencs i rubinenques s’han concentrat aquest dilluns per condemnar l’homicidi d’una veïna de la ciutat presumptament a mans de la seva exparella https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí exigeix la fi de la violència masclista

Desenes de rubinencs i rubinenques s’han concentrat aquest dilluns per condemnar l’homicidi d’una veïna de la ciutat presumptament a mans de la seva exparella

Moment de la lectura de la declaració institucional.
Moment de la lectura de la declaració institucional

Desenes de persones s’han aplegat aquest dilluns a la plaça de Pere Aguilera per condemnar l’homicidi, aquest dissabte, d’una veïna de la ciutat víctima presumptament de la violència masclista. La concentració ha estat encapçalada per l’alcaldessa, Ana María Martínez, i representants dels diferents grups municipals, així com per la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, i la directora d’aquesta mateixa institució, Núria Ramon.

Durant l’acte, la màxima responsable municipal ha fet lectura d’una declaració institucional que, a banda d’expressar el condol de la ciutat a la família de la víctima, recorda la necessitat urgent d’eradicar qualsevol mostra de violència masclista: “Aquests fets són inadmissibles en la societat d’avui dia, hem de superar les profundes desigualtats existents encara entre homes i dones i ho hem de de fer des de la unitat, treballant plegats i des de tots els àmbits”. El text referma la voluntat de l’Ajuntament de seguir treballant en l’atenció de les dones que són o han estat víctimes de la violència masclista i reconeix la feina que fan moltes altres persones en aquest mateix sentit: “Volem dir ben alt que seguirem treballant des de tots els fronts possibles per una societat lliure de violències cap a les dones. Estem convençuts que podem construir un món millor fonamentat en els valors de la igualtat i el respecte”. La declaració subscrita pel Ple municipal conclou amb el compromís de fer de Rubí “una ciutat segura per a les dones, i per això ens autoproclamem ciutat antimasclista”.

Després de la lectura d’aquest text de condemna, les persones presents han compartit un minut de silenci en record de la víctima i en solidaritat amb la seva família.

Cap espai per a la violència
Un cop finalitzat l’acte, l’alcaldessa ha reiterat l’obligació de seguir lluitant per acabar amb la violència masclista: “Hem de posar tots els esforços individuals i col·lectius a disposició d’aquesta causa [...], de la construcció d’una societat més justa, més igualitària, en què la violència no tingui espai”. Un compromís compartit per la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada, qui ha lamentat la persistència d’aquest problema: “Malauradament hem de continuar fent minuts de silenci [...] en contra de la xacra de la violència masclista, que avui dia encara és present com una forma extrema de la violència i la desigualtat que pateixen moltes dones a Catalunya”.

A les darreres hores, tant l’Ajuntament com l’Institut Català de les Dones s’han posat en contacte amb la família de la víctima per expressar-li el seu condol i posar-se a la seva disposició.

Davant del presumpte feminicidi, el consistori ha decretat tres dies de dol, per la qual cosa les banderes onegen a mig pal. D'altra banda, l’Assemblea Feminista de Rubí ha convocat aquest mateix dilluns a les 20 h una marxa de torxes entre la plaça de Catalunya i la plaça de la Nova Estació.

Qualsevol dona que pateixi una situació de violència masclista pot trucar al telèfon 900 900 120 o bé apropar-se al SIAD, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones de l’Ajuntament de Rubí (edifici Rubí Forma, rambleta de Joan Miró s/n). Es tracta d’un servei municipal gratuït i confidencial, obert a les dones i a les joves de la ciutat, que té com a objectiu treballar temes relacionats amb la igualtat d’oportunitats i les discriminacions per raons de gènere. El servei està format per un equip de professionals que ofereix informació i recursos a les dones que ho sol·licitin. També proporciona servei jurídic i psicològic. 

Imatges relacionades

Ciutadania congregada a la plaça de l'Ajuntament
Ciutadania congregada a la plaça de l'Ajuntament

Fitxers relacionats