Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí evidencia la seva aposta per la mobilitat sostenible en el marc de la Festa de l’Energia Entre les diverses activitats ciutadanes que s’han celebrat aquest divendres, la presentació del nou cotxe elèctric de Tesla és la que ha despertat més expectació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí evidencia la seva aposta per la mobilitat sostenible en el marc de la Festa de l’Energia

Entre les diverses activitats ciutadanes que s’han celebrat aquest divendres, la presentació del nou cotxe elèctric de Tesla és la que ha despertat més expectació

L’alcaldessa i el regidor de Desenvolupament Econòmic Lo.
L’alcaldessa i el regidor de Desenvolupament Econòmic Lo

La plaça del Doctor Guardiet ha acollit aquest divendres la Festa de l’Energia, en el marc de la celebració del Dia Mundial de l’Energia. Entre les 17 h i les 20 h s’han dut a terme diverses activitats en aquest espai. Així, els rubinencs han pogut assistir a un taller divulgatiu sobre les tarifes elèctriques, visitar els punts d’informació de diverses companyies dedicades a l’eficiència energètica i les energies renovables o provar diferents models de vehicles elèctrics. El colofó de la festa ha estat la presentació del nou model de cotxe elèctric de la companyia Tesla.

Dimarts, coincidint amb el Dia Mundial de l’Energia, la iniciativa municipal Rubí Brilla va celebrar la seva 12a jornada tècnica, que en aquesta ocasió va girar al voltant del finançament alternatiu. Aquell mateix dia s’havia programat la Festa de l’Energia, que finalment es va aplaçar com a conseqüència de la previsió meteorològica, que anunciava pluja. “Aquesta segona part de la celebració del Dia Mundial de l’Energia l’hem dut a terme al carrer perquè precisament la intenció era fer una jornada divulgativa”, ha assegurat l’alcaldessa, Ana María Martínez. “El nostre objectiu ha estat organitzar una jornada que convidés als nostres veïns i veïnes a unir-se a aquest canvi de model energètic que estem treballant a Rubí, de manera referent a nivell europeu, a través del projecte Rubí Brilla”.

A banda de les parades informatives del sector de l’energia sostenible, la plaça del Doctor Guardiet ha estat l’escenari de múltiples activitats ciutadanes, com ara el taller “Per què puja la factura elèctrica?”, un circuit de segways, una xocolatada solar i un photocall, amb l’eslògan “la millor energia és la de les persones”.

Però, sens dubte, un dels actes més vistosos ha estat la presentació del nou model de cotxe elèctric de la companyia Tesla. El Tesla Model S té una autonomia d’aproximadament 360 quilòmetres en condicions de conducció normal, que pot arribar fins als 420 quilòmetres en el cas de conductors experts en vehicles elèctrics.

Aposta per la mobilitat sostenible
A mitjans de l’any passat, el Ple municipal va aprovar el Pla Director del Rubí Brilla, un document que renova el compromís de la ciutat i del govern amb aquest projecte. Amb aquest document, el consistori assumeix nous reptes i l’impuls de la mobilitat sostenible n’és un. En aquest context, l’alcaldessa ha agraït a la multinacional Tesla que hagi triat Rubí per fer la presentació a Catalunya del seu nou model de vehicle elèctric.

No en va, actualment Rubí té 3 fotolineres i l’Ajuntament en té 4 més de projectades de cara al 2019. En aquest sentit, Daniel Agudo, d’Evan Motors, ha lloat la feina feta en el marc del projecte Rubí Brilla: “Una vegada estableixes la xarxa de recàrrega ja està, només has de pensar en quin és el teu model de vehicle elèctric [...]. Estem en un punt d’inflexió, en el qual les persones i les institucions poden arribar a una sinergia tan brutal que ciutats com Rubí es poden convertir com Suïssa, en països verds, completament aliens a la combustió i a un món que ja ha passat”. 

Imatges relacionades

Imatge de la Festa de l'Energia (foto: Localpres)
Imatge de la Festa de l'Energia (foto: Localpres)