Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí estreny llaços amb el Sàhara Una delegació político-tècnica del consistori, encapçalada per la regidora de Cooperació de l’Ajuntament de Rubí, Elena Montesinos Pujante, visita aquests dies els campaments de refugiats i refugiades sahrauís https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí estreny llaços amb el Sàhara

Una delegació político-tècnica del consistori, encapçalada per la regidora de Cooperació de l’Ajuntament de Rubí, Elena Montesinos Pujante, visita aquests dies els campaments de refugiats i refugiades sahrauís

Visita a la Lluna vermella del Sáhara  (foto: Ajuntament de Rubí).
Visita a la Lluna vermella del Sáhara (foto: Ajuntament de Rubí)

Una delegació político-tècnica del consistori, encapçalada per la regidora de Cooperació de l’Ajuntament de Rubí, Elena Montesinos Pujante, visita aquests dies els campaments de refugiats i refugiades sahrauís per impulsar l’agermanament de Rubí amb la Daira de Guelta. El viatge, organitzat per la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS), ha portat fins al Sàhara representants de diversos municipis que, com Rubí, formen part de l’entitat.

Amb aquesta visita, la ciutat reprèn la cooperació amb els campaments de persones refugiades sahrauís i, molt especialment, l’agermanament amb la Daira de Guelta. Així, l’edil rubinenca s’ha trobat amb l’alcalde de la Daira de Guelta, Mohammed Ahmed a qui ha entregat un obsequi institucional en nom de Rubí. “Aquest viatge ens ha permès conèixer de primera mà la realitat del poble sahrauí i els camps de refugiats i refermar el nostre compromís que, tal i com estableix el Pla director, passa per reactivar  l’agermanament amb la Daira de Guelta i també perquè és la millor manera d’incidir i millorar les condicions de vida d’aquestes persones”, explica la responsable política de Cooperació a Rubí.

Durant el passat Ple municipal, Rubí també es va sumar a la declaració de la coordinadora amb motiu del 47è aniversari de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), el 27 de febrer. El text demana al Govern espanyol, com a potència administradora del territori, que tingui una actitud proactiva favorable a la realització d’un referèndum d’autodeterminació al Sàhara Occidental. També s’ha acordat denunciar la vulneració dels drets humans als territoris ocupats del Sàhara Occidental que exerceix el Regne del Marroc, exigint-li posar fi a la repressió i la implementació d’elements de justícia restaurativa.

Objectius de Desenvolupament sostenible

Imatges relacionades

La regidora de  Cooperació amb amb l’alcalde de la Daira de Guelta, Mohammed Ahmed
La regidora de Cooperació amb amb l’alcalde de la Daira de Guelta, Mohammed Ahmed