Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí estrena la tercera fotolinera per a vehicles elèctrics L’alcaldessa Ana María Martínez, el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local Rafael Güeto i el president de l’Associació d’Usuaris de Vehicles Elèctrics Salvador Ejarque han inaugurat oficialment la instal·lació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí estrena la tercera fotolinera per a vehicles elèctrics

L’alcaldessa Ana María Martínez, el regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local Rafael Güeto i el president de l’Associació d’Usuaris de Vehicles Elèctrics Salvador Ejarque han inaugurat oficialment la instal·lació

La fotolinera de Rubí Forma disposa d’un punt de càrrega ràpida que permet omplir el 80% de la bateria del cotxe en 30 minuts (foto: Localpres).
La fotolinera de Rubí Forma disposa d’un punt de càrrega ràpida que permet omplir el 80% de la bateria del cotxe en 30 minuts (foto: Localpres)

La fotolinera de l’edifici Rubí Forma és la tercera de la ciutat i s’afegeix a les fotolineres de la Masia de Can Serra i la Policia Local. Aquestes instal·lacions proporcionen energia fotovoltaica tant per a la càrrega de vehicles elèctrics de manera gratuïta com per a l’autoconsum energètic dels equipaments municipals als quals van associades. La nova instal·lació de Rubí Forma ja té 35 usuaris registrats que poden endollar gratuïtament els seus vehicles. “A Rubí apostem per una mobilitat més sostenible i per incentivar l’ús del vehicle elèctric cal que la ciutat disposi d’una xarxa de punts de càrrega eficient i a l’abast de tothom. La iniciativa Rubí Brilla busca canviar el model energètic i això exigeix oferir a la ciutadania totes les eines possibles. Amb la tranquil·litat de saber que l’energia que no es carrega, va directament a reduir la factura elèctrica dels edificis municipals”, ha dit l’alcaldessa.

 La fotolinera de la Masia de Can Serra redueix cada any 5.000 euros la factura elèctrica d’aquest equipament; la de la Policia Local, que es dedica exclusivament la càrrega dels vehicles del cos de seguretat local, estalvia 1.500 euros l’any en energia i la nova fotolinera reduirà 3.000 euros l’any la factura elèctrica de l’edifici Rubí Forma. En total, aquestes instal·lacions permeten estalviar 9.500 euros l’any en factura elèctrica. L’alcaldessa també ha recordat que, tal com recull el Pla Director del Rubí Brilla, es preveu construir fotolineres al Mercat Municipal, als aparcaments del Parc de la Pau i la Natura, la Zona Esportiva de Can Rosés i l’Escardívol a més de dur a terme una prova pilot en un Polígon d’Activitat Econòmica.

La nova fotolinera disposa de dues mànegues de càrrega semiràpida que carreguen el vehicle en 3-5 hores de connexió i una de càrrega ràpida amb tres connectors que permeten carregar el 80% de la bateria del cotxe en 30 minuts. Per tal de fer-la servir, de manera totalment gratuïta, cal registrar-se a l’edifici Rubí Forma preguntant per l’equip tècnic del Rubí Brilla.

El president de l’Associació d’Usuaris de Vehicles Elèctrics, Salvador Ejarque, ha volgut destacar que “el vehicle elèctric és una tendència que anirà a més perquè la contaminació és un problema de salut pública que afecta a tothom”. “Les administracions hauran d’anar facilitant la recàrrega de vehicles elèctrics” ha conclòs.

A més de les tres fotolineres, Rubí disposa d’instal·lacions solars fotovoltaiques a l’edifici Rubí Forma, al refugi de gats i els horts urbans de Cova Solera, a l’edifici de El Bullidor i a la Font del Ferro i totes elles generen electricitat exclusivament per a l’autoconsum.