Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí es troba en fase d'alerta davant la possibilitat de forts vents La ciutat es pot veure afectada durant aquest dimecres per fortes ràfegues de vent i es recomana extremar la precaució durant les activitats a l’aire lliure https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí es troba en fase d'alerta davant la possibilitat de forts vents

La ciutat es pot veure afectada durant aquest dimecres per fortes ràfegues de vent i es recomana extremar la precaució durant les activitats a l’aire lliure

Evolució del perill per vent al llarg d’aquest dimecres ─la franja de color groc indica perill moderat─(foto: CECAT) .
Evolució del perill per vent al llarg d’aquest dimecres ─la franja de color groc indica perill moderat─(foto: CECAT)

Rubí es troba en fase d'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) davant les previsions de fortes ràfegues de vent.

El vent ha provocat la caiguda d’algun arbre al Parc de la Pau i la Natura aquest dimecres al matí. Davant d’aquesta situació, s’ha procedit el tancament de la zona fins que es comprovi que no hi ha cap risc per accedir a l’espai.

Consells en cas de ventada

Si sou a casa:

 • Tanqueu i assegureu portes, finestres i tendals. Cal abaixar completament les persianes i, si són de cordó, subjectar-les adequadament. 
 • Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

Si sou a l'exterior:

 • Vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.
 • No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.
 • Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.
 • Quan hi hagi temporal amb grans onades, no accediu als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força, allunyeu-vos d'espigons, esculleres i passejos marítims.

Si heu de conduir:

 • Consulteu les prediccions del temps i l’estat de les carreteres. Si es preveuen vents forts, eviteu desplaçar-vos per carretera.
 • Si és imprescindible desplaçar-vos, tingueu molta precaució perquè us podeu trobar obstacles a la via.
 • Cal alentir la marxa per poder mantenir la trajectòria del vehicle corregint les desviacions, és important subjectar el volant amb fermesa.
 • Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles.
 • Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.