Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí es troba en fase d'alerta del Pla VENTCAT davant la possibilitat de forts vents La ciutat es pot veure afectada aquest divendres per fortes ràfegues de vent i es recomana extremar la precaució durant les activitats a l’aire lliure https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí es troba en fase d'alerta del Pla VENTCAT davant la possibilitat de forts vents

La ciutat es pot veure afectada aquest divendres per fortes ràfegues de vent i es recomana extremar la precaució durant les activitats a l’aire lliure

En cas de fort vent, cal extremar les precaucions, tant a casa com al carrer i si se circula en vehicle.
En cas de fort vent, cal extremar les precaucions, tant a casa com al carrer i si se circula en vehicle

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha activat el Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) en fase d’alerta. I és que segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu un episodi de vent de component oest durant les properes hores, que comportarà un risc elevat fins al migdia a comarques com el Vallès Occidental i Oriental, Maresme, La Selva, Barcelonès i Baix Llobregat, entre d’altres.

Ara per ara, aquest episodi de vent no ha provocat incidències a la ciutat, tot i que cal extremar les precaucions. 

CONSELLS EN CAS DE VENTADA

Si sou a casa:

 • Tanqueu i assegureu portes, finestres i tendals. Cal abaixar completament les persianes i, si són de cordó, subjectar-les adequadament. 
 • Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenedors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident.

Si sou a l'exterior:

 • Vigileu amb el mobiliari urbà, l’enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l’arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure.
 • No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.
 • Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.
 • Quan hi hagi temporal amb grans onades, no accediu als punts del litoral afectats pel fort onatge o als llocs on les onades trenquin amb força, allunyeu-vos d'espigons, esculleres i passejos marítims.

Si heu de conduir:

 • Consulteu les prediccions del temps i l’estat de les carreteres. Si es preveuen vents forts, eviteu desplaçar-vos per carretera.
 • Si és imprescindible desplaçar-vos, tingueu molta precaució perquè us podeu trobar obstacles a la via.
 • Cal alentir la marxa per poder mantenir la trajectòria del vehicle corregint les desviacions, és important subjectar el volant amb fermesa.
 • Sigueu prudents en els avançaments i mantingueu les distàncies laterals adequades amb els altres vehicles.
 • Si conduïu vehicles de grans dimensions o amb remolc, extremeu les precaucions perquè teniu més risc de sortir-vos de la via o bolcar.