Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí es prepara per viure un Carnaval ple de colors La programació, amb més d’una vintena d’activitats, viurà el seu moment culminant aquest dissabte, quan tindrà lloc la gran rua de comparses i el ball de nit a El Celler https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí es prepara per viure un Carnaval ple de colors

La programació, amb més d’una vintena d’activitats, viurà el seu moment culminant aquest dissabte, quan tindrà lloc la gran rua de comparses i el ball de nit a El Celler

L’alcaldessa i el regidor, amb el cartell dissenyat per Teresa Frago (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’alcaldessa i el regidor, amb el cartell dissenyat per Teresa Frago (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i el regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez Cantón, han presentat aquest dilluns les activitats programades amb motiu del Carnaval. Es tracta de més d’una vintena de propostes organitzades per l’Ajuntament i les entitats locals que busquen potenciar al màxim el caràcter participatiu d’aquesta festa.

El Carnaval sempre aplega molta gent al carrer i crec que aquest any no serà menys”, ha manifestat l’alcaldessa, qui ha definit les activitats previstes com un conjunt de propostes “que venen a posar llum, alegria, colors i diversió a la vida de la ciutat”.

El gruix de la programació de la festa tindrà lloc del 20 al 26 de febrer. Dijous Gras, es farà l’habitual taller per a infants Fes la sardina de Carnaval a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler (17 h), es lliuraran els premis del 33è Concurs de Màscares d’edRa i s’inaugurarà la mostra amb tots els treballs presentats a la sala d’exposicions de l’escola (19.30 h).

Divendres a partir de les 17 h, l’Espai Jove Torre Bassas ha preparat una festa inspirada en el ball coreà de moda, el k-pop, amb concurs de cosplay, karaoke i moltes altres sorpreses.

El dia fort del Carnaval serà dissabte, quan se celebrarà la tradicional rua de comparses. Aquestes desfilaran entre la plaça del Doctor Pearson i la plaça del Doctor Guardiet a partir de les 18.30 h, acompanyades dels Tronats del Tabal, la Colla de Diables de Riera i Rekunnbe, la bèstia de foc de la Colla de Diables de Rubí que s’estrenarà per a l’ocasió.

En el marc de la rua es resoldrà el Concurs de comparses de Carnaval, obert a qualsevol col·lectiu format per un mínim de cinc persones. L’Ajuntament ha doblat aquest any la dotació dels premis, que reconeixeran els tres millors grups amb 1.400 €, 700 € i 400 € (imports bruts). Segons ha explicat l’alcaldessa, “feia anys que no es modificaven aquestes quantitats [...], el que s’està premiant és el gran esforç que fan totes les comparses durant l’any”.

La sol·licitud per participar al certamen es pot presentar fins a aquest dilluns a les 18.30 h a qualsevol de les dues Oficines d’Atenció a la Ciutadania (OAC). En aquests moments, ja són una vintena les comparses inscrites, xifra que supera amb escreix els 14 grups que van participar al concurs l’any passat. El jurat, integrat per diverses persones vinculades al teixit associatiu local i al món de l’animació cultural, recorrerà la rua d’incògnit per tal de valorar les comparses segons els següents criteris: el conjunt del col·lectiu, la creativitat del vestuari, l’ambientació musical i el suport d’elements com vehicles i carrosses.

Un cop finalitzi la desfilada, al voltant de les 19.30 h, tindran lloc la xocolatada i la guerra de confeti ja habituals a Doctor Guardiet. La festa seguirà amb un raval de foc a la plaça de Salvador Allende, en què es presentarà oficialment la nova bèstia de la Colla de Diables (19.45 h); i amb el ball de comparses a la plaça del Doctor Guardiet, que tornarà a comptar amb la música de DJ Enka després de l’èxit de l’any passat (20 h).

Aquesta gran jornada de Carnaval es tancarà amb el ball de nit, que se celebrarà per segon cop al Celler sota el títol Un Carnaval de colors. La festa comptarà amb dos ambients musicals, a càrrec d’un DJ i un visual DJ, i estarà amenitzada amb diferents sorpreses relacionades amb la temàtica del color. S’allargarà entre les 22 i les 3.30 h i l’accés serà lliure. Les persones menors de 16 anys, però, només podran accedir al recinte degudament autoritzades i acompanyades per algun dels seus progenitors, tutor/a legal, o bé per persones majors d’edat autoritzades per algun dels dos anteriors. L’autorització es pot aconseguir al web municipal o bé al propi Celler.

El Carnaval de la infància
La programació d’enguany consolida la Matinal Infantil, que arrencarà diumenge a les 11 h amb diverses activitats familiars simultànies a la plaça del Doctor Guardiet i la rambla del Ferrocarril. Diferents espais de jocs i manualitats convidaran els més petits a gaudir de la festa abans de la rua infantil, que s’iniciarà a les 12 h a la plaça de Pere Aguilera i finalitzarà a la rambla del Ferrocarril. En aquest punt tindrà lloc Zum, el ball infantil de Carnaval, que enguany anirà a càrrec de la popular formació La Tresca i la Verdesca (13 h).

El regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez Cantón, ha destacat aquest protagonisme del públic familiar i la vocació clarament integradora de tota la programació: “Aquest Carnaval ja és més: tenim més comparses, més activitats familiars i un ball eminentment jove però al qual hi va molta més gent”.

Com sempre, un cop passat el cap de setmana, el Carnaval tindrà altres dos moments importants abans del seu final. El proper dimarts 25 de febrer, a les 19.30 h, es farà públic el veredicte del Concurs de comparses en un acte al Museu Municipal Castell (MMUC). I com marca la tradició, el Dimecres de Cendra, s’acomiadarà el Carnaval amb l’enterrament de la Sardina. El seguici fúnebre sortirà a les 18.30 h de la plaça del Doctor Pearson i arribarà sobre les 19 h a l’Escardívol, on la Colla de Diables de la Riera encendrà la foguera.

Cartell de Teresa Frago
El Carnaval es promociona enguany amb un cartell realitzat per Teresa Frago, alumna dels tallers d’art de l’Escola d’Art i Disseny edRa. El treball mostra, amb la tècnica de l’aquarel·la, el clàssic motiu carnavalenc de l’antifaç, així com alguns construccions emblemàtiques de la ciutat: El Celler, l’església de Sant Pere, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler i l’escultura Inèrcia. Tot plegat, envoltat d’un esclat de color que s’adiu a la temàtica central del Carnaval d’enguany.