Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí es prepara per viure intensament la Festa Major 2015 La celebració arrencarà aquest divendres al vespre amb el seguici i el pregó inaugural a càrrec d’Antònia Montmany, la primera bibliotecària de Rubí https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/rubi-es-prepara-per-viure-intensament-la-festa-major-2015/@@images/image/preview

Rubí es prepara per viure intensament la Festa Major 2015

La celebració arrencarà aquest divendres al vespre amb el seguici i el pregó inaugural a càrrec d’Antònia Montmany, la primera bibliotecària de Rubí

Ambient de la plaça Pere Aguilera durant el pregó de la Festa Major 2014 (foto: Localpres).
Ambient de la plaça Pere Aguilera durant el pregó de la Festa Major 2014 (foto: Localpres)

El pregó de la Festa Major 2015, a càrrec de la primera bibliotecària de Rubí, Antònia Montmany, encetarà aquest vespre quatre jornades plenes d’activitats per a tots els públics. La programació dissenyada pel Servei de Cultura inclou més de 200 propostes, moltes de les quals van a càrrec de les entitats locals.

La festa arrencarà a les 18.30 h amb el tradicional seguici, que enguany commemorarà el 25è aniversari dels Diables de la Riera i retrà homenatge a Pau Sánchez, qui va ser membre d’aquesta entitat i del Centre Excursionista de Rubí, entre d’altres.

A les 20.30 h, l’atenció se centrarà al balcó de l’Ajuntament, des d’on l’antiga bibliotecària Antònia Montmany pronunciarà el pregó inaugural de la festa acompanyada de l’alcaldessa, Ana María Martínez, i dels regidors del consistori.

Així es donarà el tret de sortida a una celebració que tindrà entre els seus principals noms propis Pedro Guerra, Kiko Veneno, Els Pets, Pepet i Marieta, Manel Fuentes & The Spring’s Team, Hotel Cochambre i Leo Harlem, però també una llarga llista d’artistes locals.

Pel que fa a les entitats, tornaran a ser un pilar bàsic de la celebració, protagonitzant activitats ja clàssiques de la Festa Major, com ara la Baixada d’Andròmines, la Ballada de Gitanes al Carrer, la Diada Castellera, la Trobada de Gegants i Capgrossos de Sant Pere o el Concert de sardanes i música per a cobla, entre moltes altres.

Torna el mocador de la Festa Major
Rubí recuperarà enguany la tradició del mocador de Festa Major. L’Ajuntament n’ha produït un total de 20.000 exemplars, que es podran recollir a partir d’aquest divendres al Punt d’Informació situat a l’Antiga Estació.

El mocador, de color vermell, reprodueix alguns dels personatges clàssics de la Festa Major tal com els ha plasmat l’autor del cartell d’aquest any, Cristóbal Domínguez Aguiló.

La Festa Major, al mòbil
Per segon any consecutiu, la ciutadania pot consultar tota la informació sobre la Festa Major de Rubí des de qualsevol dispositiu mòbil gràcies a l’aplicació de Rubí Cultura. Aquesta app ja es pot descarregar de forma gratuïta des de Google Play ─per a sistemes Android─ i des de l’App Store ─per a sistemes iOS─.

Gràcies a aquesta eina, la ciutadania pot tenir un accés àgil a tots els continguts de la Festa Major a través de qualsevol telèfon intel·ligent o tauleta, sense necessitat de portar a sobre l’habitual programa de paper.

La festivitat de Sant Pere també es viurà al mòbil a través d’una nova iniciativa: l’activitat #CapturaRubí a l’Instagram, que convida la ciutadania a prendre imatges de la Festa Major i compartir-les a la xarxa social Instagram amb les etiquetes #CapturaRubi i #FMRubi2015. Un titella amb el nom de Pere recorrerà la ciutat per animar la participació dels rubinencs i fer-se selfies amb ells.

Fitxers relacionats