Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí es prepara per l’arribada dels Reis Mags d’Orient La comitiva, encapçalada pel Mag Rubisenc, recorrerà el centre de la ciutat per repartir caramels i il·lusió en un recorregut que arrencarà a L’Escardívol a les 18.30 h. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí es prepara per l’arribada dels Reis Mags d’Orient

La comitiva, encapçalada pel Mag Rubisenc, recorrerà el centre de la ciutat per repartir caramels i il·lusió en un recorregut que arrencarà a L’Escardívol a les 18.30 h.

Tots els rubinencs i rubinenques estan convocats donar la benvinguda als Reis d'Orient (Foto: Ajuntament/Localpres).
Tots els rubinencs i rubinenques estan convocats donar la benvinguda als Reis d'Orient (Foto: Ajuntament/Localpres)

Els nens i nenes de Rubí seran, una vegada més, els protagonistes de l’arribada dels Reis d’Orient. Els infants de Rubí hauran de donar un cop de mà al Mag Rubisenc perquè Melcior, Gaspar i Baltasar trobin el camí fins a la ciutat. A partir de les 16.30 h, el Carter Reial s’instal·larà a L’Escardívol i recollirà les cartes dels nens i nenes de Rubí fins a l’arribada dels Reis Mags. Està previst que ses Majestats arribin cap a les 18 h amb la guia del Mag Rubisenc i l’ajuda dels assistents.

Després de la rebuda a Melcior, Gaspar i Baltasar, tindrà lloc la cavalcada que sortirà de L’Escardívol a les 18.30 h. El recorregut finalitzarà la plaça del Doctor Guardiet al voltant de les 21 h. Mentre no arriba la comitiva, des de les 19.30 h a la plaça hi haurà animació infantil amb un espectacle que combina contes i cançons.

Les carrosses partiran del carrer Joaquim Blume i recorreran per aquest ordre els carrers Cadmo, Prat de la Riba i Rafael Casanova, el passeig Francesc Macià, l’avinguda de Barcelona, la rambleta de Joan Miró, el passeig de Les Torres, l’avinguda de Can Cabanyes, el passeig del Ferrocarril, els carrers Monturiol, Mare de Déu de Fàtima i Tres d’Abril, la carretera de Sant Cugat, els carrers Joan Maragall, Bartrina, Lluís Ribas i Cervantes, i novament l’avinguda de Barcelona, el passeig Francesc Macià i el carrer Montserrat, fins acabar a la plaça del Doctor Guardiet. En aquest darrer punt, al voltant de les 21 h, els Reis realitzaran la tradicional adoració al nen Jesús i s’acomiadaran dels rubinencs.

Durant tot l’itinerari, els Reis Mags repartiran quatre tones de caramels. Per motius de seguretat, els caramels es repartiran únicament des de la primera i l’última de les carrosses que integraran la comitiva. A més, els dolços seran aptes per a persones celíaques, tipus Gelee, tous, més bons i certificats sense gluten.

El seguici, format per set carrosses, anirà acompanyat per l’animació de la companyia italiana Les Montgolfiéres i les franceses Les Allumeurs i Les Phaneles, entre d'altres.

Cavalcada segura
Una vegada més, el servei de Protecció Civil de l’Ajuntament posa a disposició de les famílies polseres identificatives per als infants amb l’objectiu de facilitar el retrobament amb els seus acompanyants en cas que es perdin. Aquests elements es poden recollir de forma gratuïta a la recepció de l’Ajuntament i es distribueixen al campament del Mag Rubisenc, del 2 al 4 de gener, i a L’Escardívol el mateix dia 5.

Per garantir la màxima seguretat dels assistents i, alhora, facilitar que tothom pugui gaudir còmodament de l’espectacularitat de l’acte, el repartiment de caramels es farà de nou des de la primera i l’última carrossa.

Cap d’aquestes mesures, però, implicarà una reducció de la quantitat de dolços, ja que es repartiran les 4 tones habituals. Com sempre, tots els caramels seran aptes per a celíacs, ja que l’Ajuntament de Rubí s’adhereix un any més a la campanya Cap nen sense caramels.

El consistori fa les següents recomanacions a la ciutadania:

  • Si aneu amb nens, porteu-los a coll o de la mà. No els perdeu de vista en cap cas. Expliqueu-los quins són els riscos, quines coses no poden fer i com han d’actuar si es perden.
  • Estigueu igualment pendents de la gent gran i de les persones amb impediments i/o dependents.
  • No deixeu que els menors pugin a cap mobiliari públic, escales portades de casa, etcètera, per veure millor les carrosses; és preferible que els pugeu a coll si cal. Tampoc pugeu a les baranes, reixes, contenidors o d’altres elements inestables perquè poden ser perillosos i provocar un accident.
  • Porteu la documentació a sobre. En el cas dels nens, gent gran i discapacitats psíquics, prepareu una fitxa amb les seves dades i un telèfon de contacte, i feu que la portin en un lloc visible per si es perden.
  • Si trobeu un menor perdut, acompanyeu-lo immediatament a la Policia o equips de seguretat.
  • Si aneu acompanyats o en grup, acordeu un punt de referència, fora de la zona on s’acumuli el públic, on tornar-vos a reunir en cas que us separeu o us perdeu.
  • Recordeu que no heu d'envair l'espai del recorregut ni travessar-lo en el moment de la cavalcada. Especialment, mantingueu-vos allunyats dels vehicles i carrosses. Un dels principals riscos és produeix en el moment que algú intenta agafar els caramels que queden al terra, dins l’espai de pas de les carrosses, ja que es pot produir un accident per atropellament de les rodes d’aquests vehicles. Actueu sempre amb sentit comú. Durant la cavalcada no us poseu en risc ni exposeu els vostres fills a un possible accident.
  • Recordeu, en cas d’emergència truqueu al 112, doneu-los la màxima informació i seguiu sempre les indicacions de les autoritats.