Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí es prepara per celebrar la 163a edició de la festa de Sant Antoni Abat La tradicional rua dels Tres Tombs, prevista per diumenge a partir de les 12.30 h, comportarà afectacions en el trànsit i l’aparcament https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí es prepara per celebrar la 163a edició de la festa de Sant Antoni Abat

La tradicional rua dels Tres Tombs, prevista per diumenge a partir de les 12.30 h, comportarà afectacions en el trànsit i l’aparcament

Després de dos anys de pandèmia, Sant Antoni recupera els actes multitudinaris (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Després de dos anys de pandèmia, Sant Antoni recupera els actes multitudinaris (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Rubí ja ho té tot a punt per a la 163a edició de la festa de Sant Antoni Abat, que tindrà lloc aquest cap de setmana. La celebració, organitzada per la Societat Sant Antoni Abat amb el suport de l’Ajuntament, s’ha programat fora de les seves dates habituals per evitar els moments de major incidència de la COVID-19.

La millora de la situació sanitària permetrà que la festa recuperari els actes multitudinaris al carrer, entre els quals hi ha l’esperada rua dels Tres Tombs. Aquesta serà objecte d’alguns petits canvis respecte a edicions anteriors: genets i carruatges es concentraran i sortiran des de l’aparcament del Rubí Forma i la benedicció dels animals es farà a l’avinguda de Barcelona, a l’alçada de la plaça del Doctor Pearson. Enguany, la banderera de la festa serà Montserrat Comellas Roura, i els cordonistes, Oriol i Sergi Cortés Comellas.

Els actes s’iniciaran aquest divendres 29 d’abril, a les 20 h, amb la missa solemne en honor de Sant Antoni Abat a l’església de Sant Pere.

La jornada de dissabte 30 d’abril arrencarà a les 8.45 h amb la tradicional plantada de bandera a l’Ajuntament en presència de les autoritats municipals. A les 18 h, tindrà lloc la concentració a la plaça del Doctor Guardiet, la rebuda a la banderera, als cordonistes i al públic, i la baixada de bandera. També s’hi repartirà coca i moscatell abans d’iniciar la cercavila amb acompanyament musical pel centre de la ciutat (18.30 h). El recorregut finalitzarà a les 19.30 h a l’Ajuntament, on es farà la recepció d’autoritats. El dia acabarà el gran concert i ball de societat a la carpa de la plaça del Doctor Guardiet a càrrec de l’Orquestra Maravella (22.45 h).

El diumenge 1 de maig serà, previsiblement, la jornada més participativa de la festa de Sant Antoni. El dia s’obrirà a les 8 h amb l’esmorzar del traginer al Club Petanca Les Torres. A les 10 h, s’iniciarà una cercavila amb acompanyament musical des de la plaça del Doctor Guardiet, que recorrerà diversos carrers del centre de la ciutat fins a acabar en el mateix punt de partida. I a les 12.30 h, arribarà el moment més esperat: la rua dels Tres Tombs. Genets i carruatges sortiran des de l’aparcament del Rubí Forma i passaran per la rambleta de Joan Miró, passeig de les Torres, avinguda de Can Cabanyes, passeig del Ferrocarril, carrer de Monturiol, carrer de Mare de Déu de Fàtima, carrer del Tres d’Abril, carrer de Milà i Fontanals, carrer de Bartrina, carrer de Lluís Ribas, carrer de Cervantes, avinguda de Barcelona i rambleta de Joan Miró un altre cop. La tradicional benedicció dels animals es farà sobre les 13.30 h a l’avinguda de Barcelona. La festa finalitzarà a les 19 h a la carpa de Doctor Guardiet amb un espectacle musical a càrrec de la Cobla Contemporània i dels i de les dansaires de l’Escola de Sardanes Flor de Neu.

    

Afectacions al trànsit

La rua dels Tres Tombs de diumenge obligarà a tallar momentàniament el trànsit als carrers inclosos dins el seu recorregut, de manera que tampoc es podrà entrar i sortir dels aparcaments. Les afectacions només es produiran al pas dels cavalls i carruatges.

El fet que aquest any els carros i altres participants a la rua es concentrin a l’aparcament del Rubí Forma també comportarà que aquest espai quedi inhabilitat de 8 a 18 h, i que la rambleta de Joan Miró resti tancada de 10 a 16 h aproximadament. Tot plegat alterarà el servei de bus urbà en algunes franges horàries:

 • De 6 a 18 h:
  • Línia 1: quedarà anul·lada la parada de Rubí Forma. La parada alternativa serà Edison, a la C1413.
 • De 10 a 16 h:
  • Línia 1 i Línia 5 direcció Estació: es desviaran des de Bullidor per la C1413 fins a Edison.Les parades afectades seran Sant  Joan, Espoz i Mina y Estació Rubí Forma. Les parades alternatives seran Bullidor i Edison.
  • Línia 3 i Línia 7 direcció Estació: es desviarà des de Can Fatjó per c. Luxemburg fins a c. Edison. Les parades afectades seran Topazi, San Joan, Espoz i Mina, Estació Rubí Forma. Les parades alternatives seran Can Fatjó i Edison.
 • De 12 a 14 h:
  • Línia 2 direcció Pinar: es desviarà des de Ca n'Alzamora per c. Països Catalans fins a CAP Anton de Borja. Les parades afectades seran Doctor Ferran, Servet, Joan Puig i Estació. Les parades alternatives seran Ca n'Alzamora i CAP Anton de Borja. 
  • Linia 5 direcció Can Rosés: des de parada Edison anirà directament pel carrer Edison al CAP Anton de Borja. Les parades afectades seran Joan Puig, Servet, Doctor Ferran, Països Catalans i Antoni Sedó. Les parades alternatives seran Edison i CAP Anton de Borja.
  • Linea 2 direcció Ca n’Alzamora i Linea 5 direcció Rubí Forma: al CAP Anton de Borja realitzarà el desviament alternatiu per av. de l'Estatut fins a Plana de Can Bertran. Les parades afectades seran Vint-i-cinc de Setembre, Sant Cugat, Cervantes, Mercat, Magí Raméntol i Biblioteca. Les parades alternatives seran CAP Anton de Borja i Plana de Can Bertran.