Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí es prepara pel cap de setmana de Sant Jordi La ciutat celebrarà el dia de llibre i la rosa amb activitats musicals, infantils i històriques que incorporen visites guiades al campanar de Sant Pere https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí es prepara pel cap de setmana de Sant Jordi

La ciutat celebrarà el dia de llibre i la rosa amb activitats musicals, infantils i històriques que incorporen visites guiades al campanar de Sant Pere

El campanar de Sant Pere i la maquinària del rellotge es podran visitar durant la diada de Sant Jordi (foto: Localpres).
El campanar de Sant Pere i la maquinària del rellotge es podran visitar durant la diada de Sant Jordi (foto: Localpres)

Les activitats al voltant de la diada del 23 d’abril s’allargaran tot el cap de setmana aprofitant que la festa recau enguany en diumenge. Les tradicionals parades dels llibreters locals i els punts de venda de roses d’entitats i partits polítics seran a la plaça del Doctor Guardiet ja dissabte 22 d’ abril (18 h – 21 h) i, com sempre, durant tota la diada de Sant Jordi (10 – 21 h). Els rubinencs trobaran cinc parades de llibres (El racó del llibre, L'Ombra, Gràfiques Ventura, Skalibur i Vilalta) i nou entitats (CRAC, Òmnium Rubí, Plataforma defensa AH, Rubí d'Arrel, Castellers de Rubí, Oriéntate en tu voluntariado, Fundación Vicente Ferrer, PAH Rubí i Assemblea Nacional Catalana).

Tindrem un Sant Jordi cultural, amb llibres i roses, però també amb música i activitats infantils i reivindicarem el talent i el patrimoni rubinenc amb les signatures dels escriptors locals i la visita a un espai singular com és el campanar de Sant Pere”, ha dit l’alcaldessa Ana María Martínez que ha presentat les activitats de Sant Jordi aquest dimecres acompanyada del regidor de cultura Moisés Rodríguez i el de comerç, Rafael Güeto. Diumenge, signaran exemplars de les seves publicacions els escriptors locals Javier Gil, Anna Terrats i Gracia Pérez, Josep M. Ibarra, Raúl Velasco, Antoni Casals i Alejandro Rodríguez.

Com a novetat, aquest Sant Jordi els rubinencs tindran l’oportunitat de descobrir una joia del patrimoni local: el campanar de l’església de Sant Pere i el seu rellotge. A partir de les 12 h, i prèvia inscripció (museu@ajrubi.cat o al 588 75 74) s’ofereixen visites guiades al campanar del Segle XII que permeten conèixer la maquinària del rellotge, datat de 1911, i que es manté encara en funcionament.

Els nens i nenes també seran protagonistes de Sant Jordi. Dissabte amb un taller de manualitat i el castell inflable temàtic sobre “La llegenda de Sant Jordi”. Diumenge, hi ha previst una activitat infantil amb titelles sota el títol “Titellàrium, juga en un món de contes” (11 – 14 h i 18 a 21 h) i l’espectacle familiar “El Baladrer Sant Jordi” (19 h).

La festivitat tindrà també una vessant musical. Dissabte hi haurà animació musical per l’illa de vianants a càrrec de l’Associació Musical Segle XXI, l’Escola Municipal de Música interpretarà “Els dobles concerts de Bach” al Celler (18.30 h), la Cobla Simfònica Catalana homenatjarà els solistes de la cobla a La Sala (18.30 h) i l’Obrador Coral portarà el Rèquiem de Mozart a l’església de Sant Pere (21 h). Ja diumenge, s’ha programat una audició de sardanes a plaça Catalunya (11.30 h) i a l’Ateneu “Plaents Plaers” amb Toni Xuclà i Judit Neddermann (18.30 h). Ràdio Rubí farà també programació en directe des de la plaça del Doctor Guardiet (11 – 14 i 17 a 20 h).

Sant Jordi a la biblioteca

Abans del cap de setmana, la Biblioteca Mestre Martí Tauler enceta aquest dimecres les activitats de Sant Jordi a les 18 h amb l’Hora del Conte a càrrec d’Alicia Molina que explicarà “Una de dracs” i, a la mateixa hora, un taller artístic per a persones amb diversitat funcional a càrrec de l’escultor Rafa Gascón. Dijous 20 d'abril a les 18 h es dibuixarà un grafit participatiu a la terrassa a càrrec de Pablo Mármol i divendres 21 d’abril a les 13 h tindrà lloc una Hora del Conte dramatitzada de la llegenda de Sant Jordi al vestíbul de l’equipament a càrrec de l’alumnat de l’Escola Montserrat. Finalment, dissabte 22 a les 12 h, l’auditori de la biblioteca acollirà la presentació del número 2 de la revista L’Esquitx.

Dos concursos a través de xarxes socials

Aprofitant la diada, Rubí Jove buscarà fins el 14 de maig quin és l’Instarrelat i el Tuitrelat de Sant Jordi que més agrada als rubinencs. S’hi pot participar amb una fotografia  a Instagram que porti un títol que resumeixi la història que es vol explicar i etiquetada amb #rubicity i #StJordiTB. El Tuitrelat s’ha de publicar a Twitter també amb les etiquetes #StJordiTB i #rubicity. Les persones guanyadores seran les que rebin més “m’agrada” a cadascuna de les xarxes socials i seran premiades amb dues entrades per a La Sala Teatre Municipal.