Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí es posa a disposició d’Ensenyament per garantir que l’alumnat comenci el curs 2020-2021 amb normalitat L’alcaldessa Ana María Martínez Martínez s’ha reunit amb el conseller Josep Bargalló Valls https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí es posa a disposició d’Ensenyament per garantir que l’alumnat comenci el curs 2020-2021 amb normalitat

L’alcaldessa Ana María Martínez Martínez s’ha reunit amb el conseller Josep Bargalló Valls

Un moment de la trobada telemàtica amb el conseller  (foto: Ajuntament de Rubí).
Un moment de la trobada telemàtica amb el conseller (foto: Ajuntament de Rubí)

L’alcaldessa Ana María Martínez Martinez s’ha reunit amb el conseller d’ensenyament de la Generalitat de Catalunya Josep Bargalló Valls per tractar l’adaptació de les escoles de Rubí a la realitat educativa després de l’emergència sanitària de la Covid-19. Els representants de les dues administracions han començat ha planificar l’inici del curs 2020 – 2021 a Rubí per tal de garantir que l’alumnat pugui tornar a les aules al setembre amb les màximes garanties de seguretat possibles. Durant la trobada, s’han analitzat les dues variables que marcaran la tornada de les classes: la necessitat de mantenir la distància interpersonal als centres educatius i la voluntat de garantir que tots i totes les alumnes puguin, si cal, seguir el curs de manera telemàtica.

Les dues administracions s’han compromès a compartir els edificis dels quals són titulars per assegurar que tot alumnat pugui accedir tant a les classes com a les activitats extraescolars. Així, el consistori ha posat a disposició del departament d’ensenyament els edificis municipals que puguin ser útils a les escoles i des de la conselleria s’ha fet el mateix amb els edificis dels instituts de secundària.

Bargalló ha traslladat a l’alcaldessa el pla de digitalització de la conselleria que preveu que el 100% de l’alumnat tingui accés a internet i a tauletes. Per minimitzar la bretxa digital que podien patir algunes llars, l’Ajuntament de Rubí ha adquirit 130 connexions a Internet i 59 tauletes per tal de garantir que tots els infants i joves de la ciutat disposin de les eines necessàries per seguir el curs escolar des de casa.

Aquests dies, l’alcaldessa i el regidor d’educació, Víctor García Correas, visiten els centres educatius de la ciutat que, amb l’entrada de Rubí a la segona fase de la desescalada, han pogut tornar a rebre alumnes de manera voluntària. A través d’aquestes trobades, els dos edils intercanvien impressions amb els equips directius de cada centre sobre l’adaptació als nous requeriments sanitaris.