Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí és la tercera ciutat petita de la península més atractiva per a la inversió estrangera L’estudi fet per la consultora FDI Intelligence situa Rubí per darrere del Prat de Llobregat i Irún i per davant de Sant Cugat del Vallès i Algeciras https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí és la tercera ciutat petita de la península més atractiva per a la inversió estrangera

L’estudi fet per la consultora FDI Intelligence situa Rubí per darrere del Prat de Llobregat i Irún i per davant de Sant Cugat del Vallès i Algeciras

En primer terme, el polígon de La Llana (foto: Ramon Vilalta).
En primer terme, el polígon de La Llana (foto: Ramon Vilalta)

La consultora FDI Intelligence ha analitzat l’atractiu per a la inversió estrangera directa de les principals ciutats d’Espanya i Portugal. L’estudi situa Rubí com la tercera ciutat de menys de 150.000 habitants de la Península Ibérica més atractiva per a la inversió estrangera directa. Completen les cinc primeres posicions del rànquing El Prat de Llobregat i Irún, en primer i segon lloc, i Sant Cugat del Vallès i Algeciras, que ocupen la quarta i cinquena posició, respectivament.

L’empresa també posa de relleu que, si bé la crisi econòmica ha afectat de manera especial els països mediterranis, aquests també han sabut mantenir certa estabilitat en els seus nivells d’inversió estrangera. Tot i que tots dos països s’han analitzat tradicionalment amb el turisme com a principal origen de la inversió estrangera, la consultora exposa que sectors d’alt valor afegit com ara els serveis financers i empresarials, les àrees del coneixement i les tecnologies de la informació representen avui els fluxos més elevats d’inversió de fora.

Per a l’anàlisi, FDI Intelligence ha dividit les ciutats d’Espanya i Portugal en tres categories: les ciutats petites, amb una població entre 50.000 i 150.000 habitants; els municipis mitjans, d’entre 150.000 i 400.000 habitants, i les grans ciutats que tenen més de 400.000 habitants. Rubí apareix categoritzada com a ciutat petita al tercer lloc de la classificació. Tres de les cinc primeres ciutats del rànquing són catalanes. La consultora valora d’aquests nuclis urbans les seves infraestructures de transport així com la proximitat a la Zona Franca de Barcelona.

Rafael Güeto, regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local fa valer aquesta classificació: “Rubí és una ciutat situada en un enclavament privilegiat, prop dels principals punts d’intercanvi de mercaderies. Cal que traiem el màxim rendiment a l’espai on som amb la millora dels nostres polígons industrials, per això la proposta de pla d’inversions 2016 - 2017 inclou més d’un milió d’euros per a l’aplicació del Pla Director de Polígons que ens ha d’ajudar a ser una ciutat encara més atractiva per a la inversió”.

Cap ciutat catalana s’inclou en el rànquing  de les ciutats mitjanes que lidera Santa Cruz de Tenerife, seguida de Porto, Getafe, Bilbao i La Coruña.

Pel que fa a les grans ciutats, Barcelona lidera la classificació. La segueixen, per aquest ordre, Lisboa, Madrid, València i Palma de Mallorca.

La consultora FDI Intelligence és una divisió de The Financial Times Ltd especialitzada en l’estudi i promoció de les àrees relatives a la inversió estrangera directa i la promoció de la inversió.