Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí és la seu de la nova Associació Catalana d’Esport Adaptat L’entitat es presentarà el proper diumenge 30 de setembre amb un torneig amistós de futbol 7 adaptat a persones amb diversitat intel·lectual https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí és la seu de la nova Associació Catalana d’Esport Adaptat

L’entitat es presentarà el proper diumenge 30 de setembre amb un torneig amistós de futbol 7 adaptat a persones amb diversitat intel·lectual

El president de l’ACEA, el president d’Horitzó i el regidor d’Esports.
El president de l’ACEA, el president d’Horitzó i el regidor d’Esports

Rubí és la seu social de la nova Associació Catalana d’Esport Adaptat (ACEA), que agrupa diverses entitats vinculades a l’esport inclusiu amb l’objectiu de defensar els seus interessos comuns i organitzar activitats conjuntes. El col·lectiu es presentarà el proper diumenge 30 de setembre a les pistes d’atletisme de Can Rosés amb un torneig amistós de futbol 7 adaptat a persones amb diversitat intel·lectual.

L’ACEA integra actualment el club rubinenc Horitzó, la Fundació Fedamar d’Arenys de Mar, la Penya Special Barça de Barcelona i el Club Esportiu Màgics-Grup Barna de la mateixa ciutat. “Som un grup d’entitats que volen fer inclusió dins de la discapacitat [...]. A vegades nosaltres mateixos creem diferències. El que busca l’ACEA és que tots els nois i noies puguin gaudir de fer esport junts”, ha explicat el president de la nova entitat, Pere Prat. De la seva banda, el màxim responsable d’Horitzó, Josep Bernabeu, ha afegit que “el que es vol és que les entitats s’agrupin en una associació que puguin gestionar elles mateixes de la forma més democràtica possible, i començar fent esports adaptats que no s’hagin tocat fins ara, com el futbol 7”.

L’ACEA té la seva seu social al número 27 del carrer Lluís Ribas, en un local compartit amb Horitzó.

Torneig de futbol 7
L’ACEA es presentarà a la ciutadania el proper diumenge 30 de setembre, de 10 a 14 h, amb un torneig amistós de futbol 7 adaptat a persones amb diversitat intel·lectual a les instal·lacions de la Unió Atlètica Rubí (UAR). L’acte s’ha organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí i de l’Obra Social “la Caixa”, que donarà els trofeus a les persones participants. El regidor d’Esports, Juan López, ha manifestat que “des de l’Ajuntament volem participar en aquest esdeveniment i donar suport a aquesta nova entitat, de la qual forma part Horitzó [...]. Esperem que hi hagi una alta participació i que sigui una bona diada de futbol”.

La competició comptarà amb la participació d’alguns dels millors equips catalans d’aquesta disciplina: la Penya Special Barça de Barcelona, la Penya Special Barça del Maresme i el Futbol Club Gurbins de Vic.