Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí és la guanyadora de la competició 'El Contenidor d’Or' del mes de febrer i encapçala la classificació general La ciutat ha incrementat en un 99,79% el reciclatge d’envasos de vidre durant el febrer, en relació al mateix mes de l’any passat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Rubí és la guanyadora de la competició 'El Contenidor d’Or' del mes de febrer i encapçala la classificació general

La ciutat ha incrementat en un 99,79% el reciclatge d’envasos de vidre durant el febrer, en relació al mateix mes de l’any passat

Al febrer, Rubí ha estat la ciutat que més ha incrementat la taxa de recollida de vidre respecte el mateix període de l’any anterior.
Al febrer, Rubí ha estat la ciutat que més ha incrementat la taxa de recollida de vidre respecte el mateix període de l’any anterior

Rubí s’ha proclamat guanyadora d’El Contenidor d’Or del mes de febrer. La seva taxa de reciclatge de vidre, és a dir, els quilos de vidre que es reciclen per cada habitant, ha passat de ser d’un quilo el febrer de 2017 a dos quilos el febrer de 2018, fet que suposa un augment del 99,79%.

Com a premi, i en reconeixement a la implicació dels rubinencs i rubinenques amb el reciclatge del vidre, el Contenidor d’Or quedarà instal·lat a la plaça de la Nova Estació durant el mes de març, fins que es proclami el nou guanyador mensual.

El regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez, s’ha mostrat molt satisfet de l’èxit aconseguit: “Al febrer hem duplicat els quilos de vidre que recicla cada rubinenc. Aquesta dada és molt positiva, tenint en compte que el 100% del vidre que dipositem al contenidor verd es recicla i s’utilitza per fabricar nous envasos de vidre, aconseguint nombrosos beneficis mediambientals, socials i econòmics”.

En segona posició se situa Viladecans, on han aconseguit fer créixer la taxa en un 36,72%, i Lleida completa el podi amb un augment del 16,79%. També han incrementat la taxa els municipis d’El Prat de Llobregat (7%) i Badalona (3%). La resta de participants han disminuït la seva taxa de recollida, la qual cosa significa que cada habitant ha reciclat menys quilos de vidre que durant el mateix període de l’any passat.

El rànquing general l’encapçala Rubí (14,04%), Vilafranca del Penedès (12,50%) i Girona (6,52%).  

La competició continua
El marcador va començar a comptar el dia 1 de novembre i el concurs s’allargarà fins al 30 d’abril. Cada mes es mesuren els residus de vidre que es reciclen als municipis participants i es comparen amb els reciclats durant el mateix mes de l’any anterior. Això serveix per proclamar mensualment un municipi guanyador, on s’hi instal·la el Contenidor d’Or.

En finalitzar els sis mesos de concurs, el municipi que més hagi augmentat la taxa mensual de reciclatge de vidre serà el guanyador final i podrà fer realitat un projecte de ciutat ─en cas que Rubí sigui la ciutat guanyadora, el projecte que s’incentivarà serà el de recollida d’oli usat Rubiclac, que impulsa l'AMPA de l'Escola d'Educació Especial de Ca n'Oriol─. A més, per celebrar la victòria del municipi, s’hi organitzarà una gran festa oberta a tothom, amb activitats i tallers per a tota la família.