Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí es dotarà de la figura del sereno El projecte d’Agents Nocturns comportarà la contractació del 15 persones per posar en marxa una prova pilot https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí es dotarà de la figura del sereno

El projecte d’Agents Nocturns comportarà la contractació del 15 persones per posar en marxa una prova pilot

Els Agents Nocturns es desplegaran per la ciutat (Ajuntament de Rubí - Localpres).
Els Agents Nocturns es desplegaran per la ciutat (Ajuntament de Rubí - Localpres)

Rubí comptarà amb una quinzena d’Agents Nocturns en una prova pilot que busca fomentar la convivència ciutadana i el civisme així com la sensació de seguretat. Es tracta d’un projecte que permetrà la contractació de 15 persones.

Amb la presència d’aquests agents durant les hores de nit es busca incrementar la capacitat preventiva i assistencial dels serveis de seguretat. Aquest servei, a més, durà a terme accions de detecció i comunicació de desperfectes a l’espai públic així com també oferirà suport a campanyes i esdeveniments puntuals de la ciutat que comportin activitats en horari nocturn. Una altra funció d’aquests i aquestes agents serà la comprovació dels horaris de tancaments d’activitats i places a l’espai públic.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha afirmat: “amb aquest servei fem un pas més en el foment de la convivència i el benestar dels nostres veïns i veïnes des de la proximitat. A més, serà una eina més perquè els nostres carrers i places siguin espais segurs per a tothom”  

Les persones contractades lluiran un uniforme que els identifiqui com a Agents Nocturns i aniran equipats amb un sistema de comunicació cada parella. L’uniforme està pensat per a la feina de nit i anirà equipat amb roba tèrmica i elements adequats per a temperatures nocturnes.

La seva acció i presència al territori es coordinarà amb la Policia Local i Protecció Civil de manera que la seva zona d’influència sigui eficaç i complementi la tasca dels serveis de seguretat.

Aquesta prova pilot es durà a terme a través de plans d’ocupació de la Diputació de Barcelona que permetran la contractació de 15 persones durant sis mesos. Aquesta setmana la Junta de Govern Local ha aprovat el projecte i en breu s’obrirà la borsa de treball per a cobrir les places. Són 15 llocs de treball amb una durada de sis mesos amb finançament de la Diputació de Barcelona.

Objectius de Desenvolupament sostenible