Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí es beneficiarà d’un nou sistema per gestionar la distribució d’aliments solidaris L’alcaldessa i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones han visitat el local d’ASAV, una de les entitats locals que disposen d’un rebost d’aliments coordinat amb l’Ajuntament https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí es beneficiarà d’un nou sistema per gestionar la distribució d’aliments solidaris

L’alcaldessa i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones han visitat el local d’ASAV, una de les entitats locals que disposen d’un rebost d’aliments coordinat amb l’Ajuntament

L’alcaldessa i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, amb Eduardo Asensio (foto: Localpres).
L’alcaldessa i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, amb Eduardo Asensio (foto: Localpres)

Rubí implementarà properament el sistema informàtic eQuàliment, dissenyat per gestionar la distribució d’aliments solidaris de manera eficient, equitativa i transparent. L’eina estarà a disposició dels Serveis Socials municipals i de les entitats locals que gestionen rebosts d’aliments en coordinació amb l’Ajuntament: Frater-Nadal i ASAV.

eQuàliment és una aplicació informàtica amb la qual es pot gestionar el cicle complet de la distribució d’aliments solidaris, des de la prescripció del servei a les persones beneficiàries, l’organització dels lliuraments i la gestió d’estocs, fins a la generació de justificants, el tractament d’incidències o la generació d’estadístiques. La seva implementació comporta múltiples beneficis per als agents que intervenen al procés, entre els quals figuren l’objectivació de bases de dades de persones beneficiàries, l’optimització de recursos materials, la millora de la qualitat assistencial, l’equitat en el servei i la major transparència.

Actualment, Rubí disposa de dos serveis de repartiment d’aliments gestionats per entitats locals on s’atenen persones derivades pels Serveis Socials de l’Ajuntament. Frater-Nadal, vinculada a l’Església Evangèlica de Rubí, reparteix productes a un total de 950 famílies amb periodicitat mensual. De la seva banda, ASAV treballa amb una setantena de famílies, que setmanalment poden recollir aliments a la seva botiga solidària. Aquest 2018, l’Ajuntament destinarà un total de 63.200 € a subvencionar aquests serveis.

Cap persona sense atenció
L’alcaldessa, Ana María Martínez, i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, han visitat aquest dimarts el local d’ASAV, situat al carrer Lumière, per conèixer de primera mà la tasca que desenvolupa aquesta entitat tant en l’àmbit del suport alimentari com de la formació, el suport escolar i la recerca d’habitatge, entre d’altres. La màxima responsable municipal ha aprofitat l’ocasió per posar de relleu la bona feina que fan les entitats locals en coordinació amb l’Ajuntament: “Gràcies a aquest treball conjunt dels Serveis Socials i les entitats, podem donar resposta a totes les famílies que necessiten suport alimentari. Podem dir que a hores d’ara no hi ha ningú desatès a Rubí”.

L’alcaldessa també ha recordat que “el servei que s’ofereix a través dels rebosts d’aliments es complementa amb altres accions que tenen també per objectiu garantir la cobertura d’aquesta necessitat bàsica”. Aquest és el cas dels casals infantils de l’agost, que es reeditaran aquest any gràcies a una aportació municipal de 15.000 €; o dels menjadors socials ubicats al Casal de Ca n’Oriol i als dos casals de gent gran públics de la ciutat, als quals l’Ajuntament destinarà 57.840 € aquest 2018. A banda d’aquests serveis, el consistori també desenvolupa una política d’ajudes directes en concepte d’alimentació que l’any passat va suposar una despesa de 144.553 €, així com la concessió d’ajuts de menjador escolar per valor de 450.000 € el 2018.