Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí envia a Ucraïna 10 camions de material El consolat ucraïnès i el Fons Català de Cooperació demanen que les ajudes siguin econòmiques per facilitar la seva arribada al país envaït https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí envia a Ucraïna 10 camions de material

El consolat ucraïnès i el Fons Català de Cooperació demanen que les ajudes siguin econòmiques per facilitar la seva arribada al país envaït

L'ajuda ciutadana ha permès omplir 10 camions com aquest (Foto: Ajuntament).
L'ajuda ciutadana ha permès omplir 10 camions com aquest (Foto: Ajuntament)

Els veïns i veïnes de Rubí han donat roba, aliments, articles d’higiene i medicaments que es faran arribar a la població ucraïnesa. Durant la setmana que porta en marxa la campanya ‘Gràcies, Rubí’, s’ha recollit material suficient per omplir deu camions de la brigada municipal. L’enviament es durà a terme a través del consolat ucraïnès a Barcelona, que és qui està vehiculant la distribució de material.

En aquest sentit, tant el consultat com les entitats que treballen sobre el terreny assenyalen les dificultats que comporta el transport de material i demanen que les ajudes siguin econòmiques, ja que això agilitzarà la seva distribució i inversió. Per això, els dos punts municipals habilitats per a la recollida de material han deixat d’estar operatius. Les aportacions econòmiques es coordinen a través del Fons Català de Cooperació. Des de Rubí, ja s’han registrat donacions econòmiques cap al país eslau.

A més, la borsa de voluntariat de Rubí ha rebut 40 oferiments de persones disposades a col·laborar ja sigui amb entitats, a través de campanyes i també hi ha rubinencs i rubinenques disposades a acollir persones refugiades

D’altra banda, des del Punt d’Informació i Orientació  per a persones refugiades i o sol·licitants d’asil de Rubí i els Serveis Socials s’han atès 14 persones adultes i 10 infants d’origen ucraïnès que han arribat a la ciutat. D’aquests infants, dos ja han estat escolaritzats a centres educatius del municipi.   

Com ajudar

El Fons Català de Cooperació ha obert comptes bancaris per a fer arribar diners a Ucraïna:

  • Codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531
  • Codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627

A l’ingrés s’ha de fer constar la paraula Campanya 3699-Crisi Ucraïna-Rubí:

Aquests diners es destinaran a subvencionar projectes d’assistència en les rutes de fugida, cobertura de necessitats bàsiques, desplegament d’un dispositiu sanitari o humanitari ampli en territori ucraïnès, accions de suport a municipis afectats dels països de primera acollida, i seran projectes executats per entitats humanitàries i solidàries.

La ciutadania també es pot inscriure a la borsa de voluntariat de Rubí. En aquest cas,  si vol col·laborar en cas d’arribada de persones refugiades a la ciutat o bé per donar un cop de mà en campanyes i accions vinculades al conflicte que estan impulsant entitats de la ciutat. També es pot contactar amb el servei a través de l’adreça xarxavoluntariat@ajrubi.cat i també al telèfon 669 62 18 48.

 

En el cas de voler oferir la seva llar com a espai d’acollida, cal dirigir-se als serveis municipals, ubicats al carrer del General Prim, 33-35, a la segona planta. Allà ofereixen orientació i assessorament, ja que es tracta d’una competència estatal.

Objectius de Desenvolupament sostenible