Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rubí enceta la seva Festa Major amb el pregó dels capgrossos del Club Natació Rubí Des del balcó de l’Ajuntament, Montserrat Jiménez i Joan Manel Sampons han reivindicat els valors del club rubinenc i han celebrat la recuperació de la plena normalitat en la Festa Major https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Rubí enceta la seva Festa Major amb el pregó dels capgrossos del Club Natació Rubí

Des del balcó de l’Ajuntament, Montserrat Jiménez i Joan Manel Sampons han reivindicat els valors del club rubinenc i han celebrat la recuperació de la plena normalitat en la Festa Major

El pregó ha tornat a ser des del balcó de l'Ajuntament (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
El pregó ha tornat a ser des del balcó de l'Ajuntament (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

Els capgrossos del Club Natació Rubí (CNR), Montserrat Jiménez i Joan Manel Sampons, han estat els encarregats d’inaugurar aquest dimarts la Festa Major de la ciutat amb el tradicional pregó des del balcó de l’Ajuntament, on han estat acompanyats de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i dels regidors i regidores. Coincidint amb el 50è aniversari de l’entitat, els rubinencs han reivindicat el pes del club a la ciutat i totes les fites assolides en aquestes cinc dècades d’història.

Jiménez i Sampons han ofert un pregó tradicional en vers, que en la seva primera part ha recordat els èxits del CNR: la presència dels equips masculí i femení absoluts a la Divisió d’Honor Nacional, el creixement dels equips de formació o el fet que tres esportistes de l’entitat hagin competit els Jocs Olímpics, entre d’altres. Però, sobretot, la parella de pregoners ha destacat el vessant més humà del club: “Formem part d’un club que [...] treballa perquè els nostres esportistes gaudeixin sempre que han jugat. Els valors de l’esport sempre intentem tenir presents: esforç, disciplina, superació i companyonia són part dels nostres gens”.

Els capgrossos del CNR també han aprofitat l’honor que els brindava l’Ajuntament per celebrar el tan esperat retorn a la normalitat: “Ara ja és hora que torni a lluir la Festa Major amb mil i una activitats amb el bo i millor. Tornarem a ballar Gitanes, a passejar els gegants, a seguir el correfoc i a veure castells, i els concerts de tot tipus faran ballar als més joves i als més vells. Activitats esportives de tota mena també s’han programat, potser per cremar les calories que la nit golfa i la xocolatada han portat”.

També l’alcaldessa s’ha referit a aquesta Festa Major plena, que recupera les tradicions interrompudes per la pandèmia i que es caracteritza per la seva capacitat de convocatòria. Martínez ha llençat una invitació a la ciutadania: “Aprofitem aquest regal que és tornar a la normalitat. Aquesta és la festa dels rubinencs i les rubinenques, de grans i petits, la de la gent feliç que viu a la millor ciutat del món. La festa del retrobament. La festa de passejar sense rumb, de perdre’ns pels carrers, perquè sabem que darrere de cada cantonada ens trobarem amb una sorpresa”.

En la seva intervenció, l’alcaldessa no ha oblidat les persones que fan possible la celebració. però molt especialment les entitats, que “porten molt de temps assajant per convertir la Festa Major en un gran escenari a cel obert. Són tantes les ganes i la il·lusió que estan posant en cadascuna de les seves activitats que només queda felicitar-los i agrair-los enormement la seva feina. Gràcies de tot cor”.

Un cop finalitzat el pregó, s’ha fet el tradicional canvi de toia de la geganta Paula, a càrrec de l'alcaldessa i dels pregoners, el ball de plaça dels Gegants de Rubí i el pilar dels Castellers. Enguany, a més, s’ha recuperat el repartiment de coca entre la ciutadania congregada.

L’acte d’inici de la Festa Major ha tingut lloc després d’un seguici de lluïment, enguany coordinat per la Colla de Diables de Rubí i que ha comptat amb la participació de la Taula de Cultura Popular i Tradicional. Com és habitual, les entitats han entrat una a una a la plaça de Pere Aguilera, on han ofert una mostra de les seves activitats.
   

Dia Internacional de l’Orgull LGTBI

Coincidint amb aquest inici de la Festa Major, i en el marc de la celebració, Rubí ha commemorat aquest dimarts el Dia de l’Orgull LGTBI amb un complet programa d’actes a la plaça de Salvador Allende, que ha inclòs la lectura d’un manifest elaborat pel col·lectiu LGTBI Kaipé i l’activitat “esportiva” Champions Global Queer de reivindicació de la diversitat afectivo-sexual i de gènere, entre d’altres. També s’han programat diversos concerts, entre els quals destaca el de la banda Putilatex (23.30 h), inclòs al Rubí Random Music Festival.

La primera nit de Festa Major té com altra programació destacada el recital de Carlos Núñez a l’amfiteatre del parc del Castell (22.30 h), d’accés gratuït i part del RRandom.

Des d’ara i fins al 3 de juliol, la ciutat s’omplirà amb prop de 200 activitats per a tots els públics.